BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Post Office: Türkiye Avrupa'da değil

Independent gazetesi, İngiltere'de turizm sigortası alanındaki başlıca firmalardan Post Office'in Türkiye'yi Avrupa bölgesinden çıkardığını yazdı.

Abone ol

İngiltere'deki tatil sigortası yapan kuruluşlardan Post Office'in Türkiye'yi Avrupa ülkeleri kapsamından çıkarma kararı, İngilizlerin, Türkiye'ye gitmek için şimdiye kadar olan ücretin yaklaşık iki katı kadar sigorta ödemelerini gerektirecek.

Independent gazetesinin haberine göre, Avrupa tatil sigortası yaptırıp Türkiye'ye, Kuşadası'nda tatile giden 22 yaşındaki Rebecca Thomas, mide rahatsızlığıyla hastaneye kaldırıldıktan sonra, 1400 sterlinı bulan masraflarının, sigorta şirketince ödemeyeceğini öğrendi.

Rebecca'nın babası, "sigorta şirketinin böyle bir karar alma hakkı olduğunu, ancak İngiliz turistlerin rağbet ettiği başlıca ülkelerden biri olan Türkiye'nin başka bir bölge kapsamına alındığı bilgisinin, daha açık bir şekilde duyurulmuş olması gerektiğini" söylüyor.

Gazete, geçen yıl tatil için Türkiye'ye giden İngiliz turist sayısının 2,7 milyon olduğunu da aktarıyor.

Post Office'in başlıca rakiplerinden InsureandGo ve Columbus, Türkiye'yi Avrupa içinde göstermeye devam ediyor.

Sigorta şirketi, Türkiye ve Mısır'ı Avrupa sigortası kapsamı dışına almakla birlikte, Cezayir, İsrail ve Fas'a Avrupa ülkeleri için belirlenen ücretten sigorta uyguluyor.

Şirketin sözcüsü James Eadie, kararın nedeninin Türkiye'ye giden turistlerin talep ettikleri tazminat masraflarının artması olduğunu belirtiyor.

Türkiye'nin turizm sigorta şirketleri açısından daha pahalı bir ülke olmasına neden olarak , bazı karayollarının tehlikeli olması ve 'her şey dahil' kampanyaları nedeniyle turistlerin alkol kullanımının artması gösteriliyor.