BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yardım dediğin böyle yapılır

Yardım yapılırken yoksulun, fakirin onuru çiğnenmiyor bu ilçede.. Esenler Belediyesi müthiş bir projeyi hayata geçirdi

Abone ol

Açılan hayır markette, ihtiyaç sahibi aileler, EDİM Kartları ile istedikleri zamanda, istedikleri ürünleri ücretsiz alabiliyorlar.

Esenler Belediyesi’nin sosyal projelerinden birisi olan EDİM (Esenler Dayanışma ve İyileştirme Merkezi), Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Vali Yardımcısı Sadettin Kalkan, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve Esenler Belediye Belediye Başkanı M. Teyfik Göksu ile bazı milletvekillerinin de katıldığı bir törenle açıldı.

EDİM hakkında özet bilgi veren Göksu, projenin 10 modülden oluştuğunu, ilk modülü olan hayır çarşısının bugün hizmete girdiğini kaydederek, “İnşallah diğer modüller de bir bir devreye girecek ve EDİM Esenler’in iyilik kapısı olacak. Yoksulları tek tek tespit ediyoruz. Ve kendilerine kredi kartı misali EDİM Kartlar veriyoruz. Bu kartlara aylık puanlar yüklüyoruz. Vatandaş bu kartlarla istediği zaman EDİM Market’e giderek, bizim verdiğimizi değil, ihtiyacı ne ise onu alacak. Artık Esenler’de koli ve poşetle yardım dağıtımı sona erdi” dedi.

EDİM Kartı verilen ihtiyaç sahiplerinin her 6 ayda bir yeniden kontrol edileceğini kaydeden Göksu, “Bu şekilde suistimalleri önleyeceğiz. Bugün EDİM Market’in 600 metrekare olan marketini açıyoruz. 2000 metrekare de depomuz var. Hayırsever iş adamlarımızın desteği ile hem marketimiz, hem de depomuz doldu.

Her ürünümüzü bir firma yüklendi. Esenler halkı adına bu firmalarımıza teşekkür ediyorum. Esenler dendiğinde gönlünü ve yüreğini açan, her ortamda Esenler’in yerinin ayrı olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’a da teşekkür ediyorum. İnşallah 5 yıl sonunda seçimde de söz verdiğim gibi Esenler’de (Ben bu gece açta-açıkta kaldım) diyen kimse kalmayacak ” şeklinde konuştu.