BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Ermeni milliyetçiler ayaklandı

Türkiye ile Ermenistan arasında varılan mutabakat ve açıklanan protokollere Erivan'dan farklı tepkiler geliyor.

Abone ol

Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin normalleşmesini hedefleyen protokoller Erivan'da aşırı sağcı Ermenilerce protesto edildi.

Taşnak Partisi önderliğinde bir araya gelen yüzlerce kişi Dışişleri Bakanlığı'na yürüdü, "Türkiye'ye imtiyaza hayır, Karabağ konusunda imtiyaza hayır" yazılı pankartlar taşındı.

Ulusalcılar, kurulacak tarih komisyonunun soykırımı tanımayacağını ve tazminat alamayacaklarını iddia etti, bu durumu "kabul edilemez" olarak niteledi.

Yukarı Karabağ'da işgal sonrası oluşturulan devletin 18. yıldönümü kutlamalarında konuşan Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ise Karabağ sorununa değindi.

Karabağ'da çözümün bölge halkının onayı ve özgür iradesi temelinde olacağına vurgu yaptı, "Karabağ, kurumlarıyla, ordusuyla, vatandaşlarıyla geleceğini bağımsız olarak yönlendiriyor" dedi.

Nalbantyan memnun

Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbantyan ise protokolden duyduğu memnuniyeti dile getirdi:

"İlişkiler açısından önemli bir adım atıldı. Bu iki tarafın da sınırların çılması ve ilişkilerde yeni bir sayafanın başlaması için üzerinde çok çalışması gereken ve ortak isteklilik gerektiren bir süreç. Ermenistan yeni bir sayfa istiyor. Sanırım Türkiye'nin de isteği bu yönde."