BIST 10.188
DOLAR 32,36
EURO 34,65
ALTIN 2.389,47
HABER /  GÜNCEL

PKKdan kırsalda saldırın emri

Terör örgütü PKK eylemsizlik kararı ne kadar gerçekci? Teröristlerin telsiz konuşmları söylenenin aksi yönünde.

Abone ol

Genelkurmay, terör örgütü PKK’nın ateşkes ve eylemsizlik kararları aldığı iddiasıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de silah bırakmasını talep edenlere tepki gösterdi.

Hürriyet'ten Metehan Demir'e konuşan Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, “Ele geçirilen mühimmata iyi bakılırsa, örgütün nasıl terörist faaliyet içinde olduğu anlaşılır” diyerek, askerin tepkisini şöyle açıkladı:

“Terörist PKK’nın açıklamalarından yola çıkarak TSK ile ilgili bilgisiz, haksız ve yanlış söylemler dile getiriliyor. Bu tür söylemlere itibar etmemiz mümkün değil. Örgütün eylemsizlik ile ilgili açıklamalarına itibar edilmez.

‘Kırsalda saldırın’ emri

Hangi eylemsizlikten bahsediyorlar? Telsizlerinden, örgüt içi haberleşmeden her şey çok net ortada. ‘Asker karakolda ise saldırmayın. Çıkarsa, izleyin, gerekeni yapın. Ya da anayolda giderse izleyin, ana yoldan ara yola, kırsala saparsa saldırın’ diye teröristlerine talimat veriyorlar. Bu mu TSK’ya eylemsizlik diye pompalanan? Burası TSK’nın her karışından sorumlu olduğu vatan toprağı. Teröristlerin değil. Eylem hazırlığında olan, vatan toprağında silahlı terörist olarak yuvalananlara karşı ne yapmamızı bekliyorlar?”

Güner, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un ‘Teslim olsunlar’ çağrısını da yineledi.