BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yurdum insanın istekleri bitmiyor

İnsan Hakları Kurullarına yapılan başvurular, Türk insanının derdinin özeti gibi. Baz istasyonlarının kaldırılmasını isteyen de var, sokak düğünlerinin yasaklanmasını isteyen de…

Abone ol

NERGİS DEMİRKAYA
İNTERNETHABER-ÖZEL


ANKARA- İnsan haklarının korunması ve hak ihlallerinin engellenmesi için 9 yıl önce çalışmaya başlayan İnsan Hakları Kurulları vatandaşın dert küpü oldu.

 Her ilde bir Vali yardımcısı başkanlığında 30’a yakın kurum, kuruluş ve dernekten temsilcinin yer aldığı kurullara, “Sokak düğünleri engellensin” diye başvuran da var, "Mahkemeyi kazandım beni niye işe iade etmiyorlar" diye soran da. Trafik kazalarının sık yaşandığı bazı kavşaklar da İnsan Hakları Kurullarına şikayet edilen konular arasında.İşte Ankara’da geçtiğimiz hafta yapılan İnsan Hakları İl Kurulu’nun gündemi:

- 155 polis imdadı arayarak şikayette bulunmak istedim. Buna rağmen telefon suratıma kapatıldı.
- Hacettepe Üniversitesinde Çocuk Doktoru olarak görev yapıyorum. Türk vatandaşı olmak istiyorum ama sonuç alamıyorum.
- Vilayetler Hizmet Birliğinde görev yaparken iş akdim feshedildi. Mahkemenin göreve iade kararı yerine getirilmiyor.
- Geç saatlerde yapılan sokak düğünleri engellensin.
- Oturduğum evin üç metre yakınına baz istasyonu kuruldu. Kaldırılsın.
- Babam adına kayıtlı bulunan ev ve arsa Yenimahalle Belediyesince yeşil alana dönüştürülerek usulsüz işlem yapıldı.
- Eryaman TBMM ve Sakarya Zaferi Caddesinin kesiştiği kavşağın büyüklüğünden ve yolun eğiliminden dolayı trafik kazaları yaşanıyor. Yolun düzeltilmesi gerek.
- Silopi Garanti Bankası tarafından rehin şerhi koydurulan aracın üzerinden şerhin kaldırılması kararı verildi. Karar Ankara Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne gönderildi ama hala kaldırılmadı.
- İnsan Haklarının geliştirilmesine ve korunmasına yapmış oldukları katkılarından dolayı Yıldızevler Polis Merkezi Amirliği ve Atatürk Çocuk Yuvası Müdürüne basın huzurunda teşekkür belgelerini Kurul versin.