BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Emekli öğretmenler iş başına

Emekli olup köşesine çekilen öğretmenlere çağrı: Gelin yuva ve yurtlardaki çocukların eğitimlerine gönüllü katkı verin.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA
- 6 ilde “Emekliyiz, Gönüllüyüz” projesi başlatıldı. Proje kapsamında emekli öğretmenlerin yuva ve yurtlarda kalan çocuklara gönüllü eğitmenlik yapması hedefleniyor.

“Emekliyiz, Gönüllüyüz” Projesi Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Konya, Sakarya ve Samsun’da uygulanacak. Proje kapsamında özellikle genç yaşta emekli olan öğretmenlerin Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı yuva ve yurtlarda kalan çocuklar ve gençlerin akademik eğitimlerine katkı vermesi hedefleniyor.

GENÇ EMEKLİLERE ÇAĞRI

Projeyi yürütecek olan Ankara Valisi Kemal Önal, “Her fidan bir umut” ismiyle başlattıkları çalışmanın devletin şefkatli kollarına sığınmış yavruları kapsayacağını, onların zihinsel, sosyal gelişimlerinin desteklenmesine katkı yapacağını söyledi. Genç yaşta emekli olan çok sayıda öğretmen olduğunu belirten Önal, “Onlara yeni bir çalışma alanı oluşturacağız” dedi.

TÜRKİYE'YE YAYGINLAŞACAK

Projede gönüllü olarak çalışmak isteyen öğretmenlerin kendilerine en yakın sosyal hizmet veya il milli eğitim müdürlüklerine başvurması gerekiyor. Pilot uygulaması 2 yıl sürecek proje başarılı olursa Türkiye’yi kapsayacak şekilde genişletilecek.