BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.499,33
HABER /  MEDYA

Yarbay Mehmet Alkan'a açık mektup

Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde şehit kardeşinin cenaze törenindeki sözleriyle gündeme oturan Yarbay Mehmet Alkan'a mektup yazdı.

Abone ol

Ahmet Hakan bugünkü yazısında şehit kardeşinin cenazesinde hükümete sert çıkan Yarbay Mehmet Alkan'ı eleştirenlere karşı ağır ifadeler kullandı.

Türkiye Yarbay Mehmet Alkan'ı konuşuyor. Kimileri "DHKP-C'li", "paralelci", "Alevi" dedi. Sosyal medyada onu destekleyenler "Hepimiz yarbayız" sloganını benimsedi.

Alkan'ın "Buradaki vatan evladının katili kim? Sebebi kim? Düne kadar çözüm diyenler, ne oldu da sonuna kadar savaşın diyor. Kendileri gitsin savaşsın. Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip, şehit olmak istiyorum diye bir şey yok. Git o zaman oraya!" sözleri kamuoyunu ikiye böldü.

MUHALEFET PARTİLERİNDEN DESTEK

Alkan, cenazede siyaset yapmakla suçlanırken üniformasının sorumluluğunu taşımamakla eleştirildi. Yarbaya destek çıkanlar da yarbayın kardeş acısıyla konuştuğunu insani bir çıkış yaptığını savunuyor. Muhalefet partileri dünkü açıklamalarında HDP Yarbay Mehmet Alkan'ın sözlerine geniş yer ayırarak destek çıktılar.

İşte kamuoyunu ikiye bölen Alkan'a destek çıkanlar arasında yer alan isimlerden birisi de Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'dı. Bugünkü köşesinde Alkan'a açık mektup yazan yazar, "besleme ahlaksız", "iktidar şehvetinin kurbanı" "kardeş acısını bile bilmeyecek hale gelmiş yaratıklar" dediği "AK troller"e yüklendi. İşte o mektuptan bir bölüm:

KARŞINDAKİLER DÜŞMAN ORDUSUNUN ASKERLERİ OLSA...

"Sevgili Yarbay.
Karşındakiler düşman ordusunun askerleri olsa...
Seni anlarlardı.
Senin isyanına sonsuz bir kredi tanırlardı.
Büyük bir anlayışla karşılarlardı isyanını.
Ama bu paralı troller, düşman ordusunun askerlerinden bile beter hale gelmiş durumdalar.
İktidarın delirttiği, siyasetin insanlıktan çıkardığı zavallılardır bunlar.

Sevgili Yarbay.
Sakın tasalanma.
Üzülme.
Umutsuzluğa kapılma.
Bu ülkede seni, cami avlusunda kardeşinin tabutuna sarılıp isyan ederken görünce, "Bu Yarbay'ın isyanı acaba hangi partinin işine yarar, hangi partinin işine yaramaz" meselesini akıllarından geçirmeyen milyonlar var.
Bil ki onlar, sana baktıklarında...
Siyaseti, partileri, Tayyip Erdoğan'ı, anketleri, liderleri, iktidarları, devleti falan değil, sadece ve sadece kardeşini kurban vermenin acısıyla isyan eden bir abiyi görüyorlar.
Bir insanı görüyorlar yani.

İKTİDARIN ZIVANADAN ÇIKARDIĞI YARATIKLAR

Sevgili Yarbay.
Siyasetin ve iktidarın zıvanadan çıkardığı yaratıklar, sakın seni mahzun kılmasın.
Yalnız değilsin.
Hak seninledir.
Allah seninledir.
Vicdanlarını ve insanlıklarını siyasete ve iktidara satmamış her partiden, her çevreden, her görüşten milyonlar seninledir."

mehmet.20150825101920.jpg

Yarbay Mehmet Alkan kardeşinin cenaze töreninde

Tamamını okumak için