BIST 10.199
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.404,56
HABER /  GÜNCEL

Hollande: Türkiye IŞİD'e karşı üzerine düşeni yapmalı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Suriye'de IŞİD'e karşı Türkiye'nin de 'üzerine düşeni' yapması gerektiğini söyledi. Hollande ayrıca çıkmaza giren çözüm sürecine de değinerek 'Kürtlerle diyalog süreci yeniden başlatılmalı' dedi.

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Suriye'de Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı Türkiye'nin de üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Paris'teki büyükelçilerle bir toplantı gerçekleştiren Hollande, konuşmasının Türkiye'yle ilgili bölümünde "Kürtlerle diyalog yeniden başlatılmalı" da dedi.

'Yeni saldırılar olabilir'

Cumhurbaşkanı Hollande, konuşmasının 'Fransa'ya yönelik tehditler' bölümünde ise, Amsterdam-Paris seferini yapan trende yaşanan saldırı girişimini hatırlatarak "Son olaylar yeni saldırılara karşı hazırlıklı olmamız ve kendimizi korumamız gerektiğinin en taze örneği" dedi.

Hollande Fransa'nın, Nijerya'nın kuzeyinde aktif olan radikal İslamcı Boko Haram örgütüne karşı uluslararası bir konferansa ev sahipliği yapmak istediğini de belirtti.

Ankara-Washington hattında yine çelişkili açıklamalar

Dün Reuters haber ajansına bir röportaj veren Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile teknik görüşmeleri tamamladıklarını ve yakında IŞİD'e karşı kapsamlı operasyonların başlayacağını söylemişti.

Kirby, "Türkiye ile teknik detaylarda sona geldik ancak henüz sonuç yok" diye konuştu.

Çavuşoğlu ise bugün tekrar basının karşısına çıkarak ABD ile 'imzaların atıldığını' ifade etti.