BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yarbay için zamanın durduğu gün

Kafes Eylem Planı'nı hazırlayan cuntanın Poyrazköy'de silahlar bulununca şok yaşadığı ortaya çıktı.

Abone ol

Şüpheliler için "Hepsi benim gruptan" diyen ve yapılanmayı yönlendirdiği ileri sürülen Albay Ali Türkşen, "Zamanın durduğu gün" notunu düştü. Yarbay Ecevit ise "Benim için her şey bitti" dedi.

Poyrazköy iddianamesine giren notta Türkşen'in Poyrazköy kazılarının başlamasından 1 gün sonra takvime "Zamanın durduğu gün" şeklinde not yazdığı ortaya çıktı.

POYRAZKÖY KAZISI ŞOK ETTİ

12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 15'i muvazzaf 2'si emekli askerin darbeye teşebbüs ve Ergenekon üyeliğinden suçlandığı Poyrazköy iddianamesi'nin ayrıntıları, sanıkların örgüt bağlantısını gözler önüne seriyor. Yeni Şafak gazetesinde Fuat Atik' imzalı haberde iddianameden çarpıcı ayrıntılara yer veriliyor.

TAKVİM ÜSTÜNE YAZDI

Albay Türkşen'in soruşturmayı başlatan kazı çalışmasıyla ilgili not defterindeki takvime "Zamanın durduğu an" şeklinde not düştüğü belirlendi. İddianameye göre, Türkşen'in Beykoz'daki evinde yapılan aramada mavi renkli telli defterin sayfasına yapıştırılmış 2009 yılına ait takvim dikkat çekti. Türkşen'in, takvimde patlayıcıların ele geçirildiği Beykoz kazılarının başladığı 20 Nisan'dan 1 gün sonrayı gösteren 21 Nisan'a "Zamanın durduğu gün" notu düştüğü tespit edildi.

ARTIK TELEFONUN PİLİNİ ÇIKARDIM

Albay Türkşen'in, sanık Deniz Yarbay Mustafa Turhan Ecevit'le 'her şeyi başlatan' Poyrazköy kazılarıyla ilgili yaptığı telefon konuşması da gelişmelerden endişe duyduğunu ortaya koydu. Albay Türkşen'in, 'tape No:20316' kaydıyla iddianameye giren telefon görüşmesi kaydında Yarbay Ecevit'e "Yok üzülecek bir şey de kaldığı için acı tarafı bak biz bu kadar benim şimdi 21 Nisan akşamı durdu zaman yani benim saatte ilerlemiyor efendim takvim de ilerlemiyor. Cep telefonumun pilini çıkartıyorum artık benim için her şey bitmiştir"diyor.

Yarbay Ecevit ise "Ben de artık benim içinde her şey bitmiştir" karşılığını veriyor. Türkşen de "Tamam hadi ... uğraş gene de çok olmadık bir şey senin duyamayacağın bir şey olursa hani bilgi için seni ararım " diyor. Albay Türkşen'in ismi Poyrazköy'deki kazılardan sonra başlatılan soruşturmada gündeme gelmediği halde endişe duyması dikkat çekti.

'HEPSİ BENİM GRUPTAN'

Albay Türkşen'in 'Onur' adlı bir kişiyle yaptığı telefon konuşmasında da Poyrazköy soruşturması kapsamında evlerinde arama yapılan ve ifadeleri alınan subaylarla ilgili de "İşte benim grubun hepsi öyle söyleyelim yani" dediği tespit edildi.

İddianameye göre, Ali Türşen'in adı, diğer bazı sanıklarla birlikte 'Kafes Eylem Planı'nın ele geçirildiği emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş'ın İstanbul'daki iş yerinde bulunan 3 no'lu DVD'de 'GÜNDEMLERİM' isimli klasör içeriğindeki "gundemlerim2" belgesinde de "Organizede yer alacak arkadaşlarımız" başlığı altında geçiyor.

Binbaşı'dan Albay Türkşen'e 'evim temiz' raporu

Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmatın Albay Türkşen gibi diğer sanıkları da telaşlandırdığı belirlendi. İddianamede, Poyrazköy'le ilgili hakkında soruşturma başlatılan, Deniz Yarbay Ercan Kireçtepe ve Deniz Binbaşı Emre Onat'ın Türkşen'le yüz yüze irtibat kurdukları belirtildi. İddianamede sanık Binbaşı Emre Onat'ın Albay Türkşen'e evinde yapılan aramalarla ilgili 'temiz' şeklinde bilgi verdiğinin tespit edildiği de yeraldı.