BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.489,97
HABER /  GÜNCEL

Yaralıların isimleri açıklandı

Soma’daki maden ocağından yaralı olarak çıkan işçilerin kaldırıldığı hastanelerin listeleri asıldı. İşçi yakınları listelerin önünde kuyruk ...

Abone ol

Soma’daki maden ocağından yaralı olarak çıkan işçilerin kaldırıldığı hastanelerin listeleri asıldı. İşçi yakınları listelerin önünde kuyruk oluşturdu.
Manisa’nın Soma ilçesinde dün öğleden sonra saat 15.30 sıralarında trafo patlaması nedeniyle yangın çıkmış, çıkan yangın sonucunda ise 205 maden işçisi hayatını kaybetmişti. Halen maden altında kalan işçilerin kurtarılma çalışmaları devam ederken yaralıların hangi hastanelere kaldırıldığı konusunda tartışmalar yaşanmıştı. Acil Afet Durum Başkanlığı yaralıların hangi hastanelere kaldırıldığı ile ilgili olarak listeler hazırlayıp, mobil araçlarının camına yapıştırdı. Maden ocağı işçilerinin yakınları mobil aracın çamından umut dolu gözlerle isimleri tek tek okudu. Aradıkları ismi bulanlar hastanelere doğru hareket ederken, bulamayanlar ise hüzünlü bekleyişini sürdürüyor. Bazı işçi yakınları kurtarma çalışmalarını yetersiz bulurken, bazıları ise çalışmaların yangından dolayı aksadığını dile getirdi.
(İHA)