BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'den teşkilatlara Soma uyarı yazısı

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı, AK Parti İl Başkanlıkları ve belediye başkanlıklarına sosyal ve kültürel programların iptal edilmesi uyarısı yaptı.

Abone ol

AK Parti Genel Merkezinden edinilen bilgiye göre, Yerel Yönetimlerden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası üzerine AK Partili yerel yönetimlere "uyarı" yazısı gönderdi. 

Gül, maden faciasının tüm Türkiye'yi yasa boğduğunu belirttiği yazısında, "Maden kazası nedeniyle belediyelerimizin tüm müzik etkinlikleri, konser, festival, şölen ve eğlence programlarının iptal edilmesi, bu hususta Başbakanlık tarafından ilan edilen milli yas hassasiyetlerinin gereğinin yapılması gerekmektedir" ifadesini kullandı. 

Soma'da kurtarma çalışmalarına katılan ve destek veren tüm belediyelerin, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile koordineli bir şekilde çalışması hususunda gerekli özeni göstermesini isteyen Gül, maden kazasında hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.