BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Yaptırım kararı alan ABD'den Türkiye'ye övgü dolu açıklama

ABD Kongresi'nde Türkiye'ye karşı yaptırımlar içeren yasa tasarısının yankıları sürerken Pentagon'dan açıklama geldi. Savunma Bakanı Esper, "Türkiye'nin çok yetenekli bir ordusu var" diye konuştu.

Abone ol

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'a 738 milyon dolarlık Savunma Harcamaları Yetkilendirme Yasa Tasarısı'nın (NDAA) ardından ABD Savunma Bakanı Mark Esper, basın toplantısında Türkiye ile ilgili sorulan soruya yanıt verirken Türkiye'den övgüyle bahsetti. 

"Uzun yıllardır müttefiğimiz"

ABD Savunma Bakanı Esper ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley birlikte dün düzenledikleri ortak basın toplantısında Türkiye'nin çok yetenekli bir ordusu olduğunu ve uzun yıllar boyunca müttefik olduğunu vurguladı.

"NATO ittifakına yakın tutulmalı"

Esper, S-400'ler ile ilgili soruya Türkiye'nin S-400'leri kabul ettiğini bunun F-35'leri almayacağı anlamına geldiğini belirtti. Esper, Türkiye'nin uzun süredir NATO müttefiki olduğunu, ABD ile Kore'de ve Afganistan'da savaştığını Türkiye'nin NATO ittifakına yakın tutulması gerektiğini söyledi.

Ne olmuştu?

ABD Kongresi'nden geçen ve Türkiye'ye karşı yaptırımları öngören NDAA, ABD Başkanı Donald Trump'ın imzasıyla birlikte yürürlüğe girdi. Bu tasarı Türkiye'ye ortak üreticileri arasında yer aldığı F-35 savaş uçaklarının transferini yasaklıyor. NDAA'da ayrıca Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın aldığı için Ankara'ya yaptırım uygulanması gerektiği de vurgulanıyor.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Genç kızın, evinin önünde cesedi bulundu! Yüzünü köpekler parçalamış
Foto Galeri Genç kızın, evinin önünde cesedi bulundu! Yüzünü köpekler parçalamış Galeriye Gözat