BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yanlış kıble mezar kazdırdı

Sultanbeyli’deki bir mezarlıkta mezarların birçoğunun kıbleye göre 45 derece farklı olduğu iddiası vatandaşların tepkisini çekti. Pusula ile ölçüm yaptıklarını söyleyen vatandaşlar, yetkililerin açtığı mezarı yeniden kazdı.

Abone ol

Tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden Cemile Sak (60), 2 yıl önce hayatını kaybeden eşi Mirza Sak’ın kabrinin yanına gömülmek için Ahmet Yesevi Mahallesi’ndeki Teferrüş Mezarlığı’na getirildi. 

YENİDEN KAZDILAR

Mezarlıklar Müdürlüğü yetkilileri tarafından açılan mezarın başına getirilmesinden sonra cenaze sahipleri, mezarların yönünün yanlış olmasından şüphe ederek pusula ile ölçüm yaptı. Ölçüm sonuçlarına göre vatandaşlar kabirlerin açılarında yaklaşık 45 derecelik sapma olduğunu iddia etti. Tespitlerini yetkililerle paylaşan cenaze sahipleri, yetkililerin açtığı mezarı yeniden kazarak cenazeyi defnetti.

Mezarlıktaki kıble yönünün yeniden belirlenmesini isteyen vatandaşlar, diğer kabirlerin yönlerinin de değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Bu arada, mezarlığın güvenlik görevlileri, Cihan muhabirinin çekim yapmasını engellemek istedi. Muhabiri mezarlıktan çıkaran görevliler, mezarlık dışında da çekim yapıp vatandaşlarla röportaj yapılmasına engel olmaya çalıştı.