BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Polise prezervatifli saldırı

İçi boyalı su ile dolu prezervatifleri polise fırlattılar, balon eyleminin ardından sloganlar atarak dağıldılar.

Abone ol

AK Parti İl Başkanlığı yakınında toplanan bir grup kadın, 'Kürtaj da, doğurmak da kadının kararı', 'Kürtaj haktır' ve 'Normal doğan, sezeryanla doğan, bir de Tayyip Erdoğan' pankartları açarak il başkanlığına yürümek istedi. Ancak polis barikatıyla karşılaşan kadınlar, burada çeşitli sloganlar atıp, kürtaj eylemi nedeniyle gözaltına alınan 4 arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

ADANA'DA KÜRTAJ EYLEMİ

Adana'da kadın doğum uzmanları ve kadın derneği temsilcileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kürtajın yasaklanması yönünde yaptığı açıklamaları bir çok bölgede kadınların çocuğunu düşürmek için kullandığı süpürge çöpü ve kebap şişiyle protesto etti. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi önünde toplanan yaklaşık 50 sağlıkçı, adına konuşan Adana Tabip Odası, Kadın Hekimlik Komisyonu Başkanı Dr. Resmiye Kaya, hiç bir kadının güle oynaya kürtaja gitmediğini söyledi.

Her kadının kürtaj hakkı olduğunu belirten Kaya, "Sayın Başbakan sizi uyarmak zorundayız. Sağlık ve sosyolojik yönden bir gereklilik olan kürtajı yasaklayabilirsiniz ama engelleyemezsiniz. Kürtaj kadın için zorunluluk olduğunda, kalıcı sakatlıklara neden olan eski yöntemlere başvurulmasına sebep olursunuz. İşte o zaman cinayet olur" dedi. Kadın Doğum uzmanı Dr. Hamdi Karanfil ise dünyada anne ölümlerinin üçte birinin güvenli olmayan düşüklerin sonucuna bağlı olarak ortaya çıktığını vurguladı. Karanfil, "Kürtajla ilgili katı yasaklamaların olduğu ülkelerde yasa dışı güvenli olmayan koşullarda girişimler artmaktadır. Ülkemizde, bir çok kadın kürtaj yaptıramadığı için çocuğunu düşürmeye çalışırken yaşamını yitirdi. Şiş, süpürge çöpü, sabun ve aspirin gibi cisimlerle yapılmaya çalışılan düşük girişimleri ardında oluşan ciddi ve ölümcül vakalarla karşılaştık" diye konuştu. Yapılan açıklamaların ardından, 'Rahmimizde oy değil, çocuk taşıyoruz', 'Benim bedenim benim kararım' diye slogan atan eylemciler dağıldı.