BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İsviçre'deki ırkçıların yeni hedefi

İsviçre'nin Thurgau Kantonu'ndaki Kreuzlingen kentinde pilot proje olarak verilen İslam din dersleri aşırı sağcıları rahatsız etti.

Abone ol

İsviçre'de aşırı sağcılar bu kez kendilerine Thurgau Kantonu'ndaki Kreuzlingen kentinde pilot proje olarak verilen İslam din derslerini seçtiler.  

Arkasında İsviçreli Demokratlar (SD) adlı partinin olduğu iddia edilen bir inisiyatif, "okullarda kadın düşmanlığı ve ırkçılık içeren ders kitapları okutulmasın?" diyerek referandum yapılmasını istiyor. Referandum için gerekli 4 bin 500 imzayı toplayan inisiyatif, propaganda için dağıttığı bildirilerde İslamiyet'i hedef alan ifadeler kullanıyor. Konunun bir süredir gündemde olduğunu ifade eden İsviçre Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Ahmet Akın, ülkedeki herkesi duyarlı olmaya çağırdı.

MÜSLÜMANLIĞI ANLATIN

Thurgau Kantonu Parlamentosu'nda görüşülmeye başlanan hususun sonbaharda referanduma götürüleceğini ifade eden Müşavir Akın şunları söyledi: "Thurgau Kantonu'nda Makedonyalı Rehyan Neziri isimli din görevlisi okullarda Müslüman çocukların din derslerine giriyor. Birileri bundan rahatsız olarak İslam'ı kötülemeye yönelik çabalar içine girdi. İslam'da kadın düşmanlığı, şiddet ve ırkçılık gibi şeyler olduğunu iddida ediyorlar. Buna dayanarak  İslam din dersinin kaldırılmasını hedefliyorlar. Oysa İslam barıştan, hoşgörüden yanadır. Biz güzel şeyleri kitabımız Kuran-ı Kerim'den ve Peygamberimizin sünnetlerinden alıyoruz. Burada bir önyargı ve İslam düşmanlığı var. Vatandaşlarımızdan isteğim bu olaya sahip çıkarak ileri sürülen iddiaların yanlış olduğunu herkese anlatmaları.

BARIŞ, HUZUR VE UYUMDAN YANAYIZ

Bizim burada barış içinde yaşamak istediğimizi herkes bilsin. Müslümanlar olarak her zaman barıştan, uyumdan ve huzurdan yanayız. Bizim insanlarımızdan, aksine bir davranış beklenemez. Bunların derdi din dersinin yasaklanması ve Kuran'ın okullardan uzaklaştırılması. Oysa Kuran tarih boyunca her yere huzur getirmiştir. Kuran'ı yasaklarsanız, İncil'i ve Tevrat'ı da yasaklamanız lazım. Bu zihniyetin neye hizmet ettiğini anlamak pek mümkün değil. İnşallah bu olay tatlılıkla sonuca bağlanır. İslam din dersi verilirse bu çocuklar sanki terörist olacak gibi düşünüyorlar. Kuran'ı, hadisi öğrenen biri terörist olamaz. Bir kaç marjinal olayı İslam'a mal etmek mümkün değildir. Bugün İsviçre'de olan bir olaydan ötürü bütün Hıristiyanları kötülemek mümkün mü? Elbette değil. Bu siyasi parti herhalde bazı kesimlerin oyunu alabilmek için böyle davranıyor. Bütün Avrupa ülkelerinde görüldüğü gibi bir yabancı düşmanlığı sözkonusu."