BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yanıklardan yardımlarla kurtulacak

Sekiz yaşındaki Havvanur'un 3 yaşındayken çakmakla oynarken yaktığı vücudu ve yüzü iyileşiyor.

Abone ol

Motosiklet tamircisi Ali İhsan ve ev hanımı Saliha Kazık'ın kızları Havvanur, 5 yıl önce evde kimsenin olmadığı bir zamanda çakmakla oynarken yanlışlıkla elbisesini tutuşturdu.

Bunun sonucunda vücudunun çeşitli yerlerinde ciddi yanıklar oluşan Havvanur şu zamana kadar 20'den fazla ameliyat geçirdi. İstanbul'da özel bir hastanede yüzünden, sırtından, kolu ve boynundan estetik operasyonlar geçiren Havvanur'un en büyük hayali Kadın Doğum Uzmanı olmak. Minik kız eski görünümüne kavuşmak için yardımseverlerden destek bekliyor. Yüzü, kolları ve bel bölgesinde ciddi yanık bulunan Havvanur, beş yıldır aralıksız tedavi görüyor.

Motosiklet tamirciliği yapan baba Ali İhsan Kazık ve ev hanımı anne Saliha Kazık, kızları Havvanur'un tedavisini zor şartlarda sürdürmeye çalışıyor. Hayırsever vatandaşların desteği ile tedavisi devam eden Havvanur şimdi saç, kulak, sırt bölgesi ve göğsünden de estetik operasyon olacak. Öte yandan dudaklarına da silikon takviyesi yapılacağı belirtildi.

Havvanur'un iyileşmesi için bir yılda 64 bin TL tedavi masrafı çıktığını söyleyen anne Saliha Kazık, şöyle konuştu: "Şu zamana kadar yardımseverlerin desteği ile kızımın tedavisini sürdürüyoruz. 20'den fazla ameliyat oldu. Bir operasyonun maliyeti 30 bin TL'yi buluyor. Oturduğumuz ev ve eşimin işyeri kira. Fakat biz her türlü zorluğa rağmen hayırseverlerin destekleri ile tedaviyi sürdürüyoruz."
Saliha Kazık, yardımseverlerin Muğla Valiliği izni ile açılan Finansbank Fethiye Şubesi İBAN TR78 0011 1000 0026 4611 89'a nakdi yardım yapabileceklerini söyledi.

9 yaşındaki ablası Kübranur ile çok iyi anlaşan Havvanur, sağlığına kavuşup okula gitmek istediğini söyledi.