BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,10
ALTIN 2.503,41
HABER /  GÜNCEL

Yan bakan öğrenciye soruşturma!

Marmara Üniversitesi'nde bir öğrenciye karşıt görüşlü öğrencileri bakışlarıyla tahrik ettiği gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Abone ol

Marmara Üniversitesi yönetimi tarafından okulun Bilim ve Felsefe Kulübüne üye olan bir öğrenciye karşıt görüşlü öğrencileri bakışlarıyla tahrik ettiği gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Birgün Gazetesi'nin haberine göre üniversitenin kayıtlı öğrencisi ve Felsefe ve Bilim Kulübü üyesi Erce Tilav’ın okulda bulunduğu sırada karşıt görüşlü öğrenciye tahrik edici biçimde bakması. Erce Tilav’a gönderilen soruşturma tutanağında yer alan ‘tahrik edici biçimde bakmak’ ifadesiyle ilgili herhangi açıklayıcı bir tanımlama yapılmıyor.

BAKMANIN NASIL TANIMLANDIĞINI MERAK EDİYORUM

Erce Tilav ise kendisine gönderilen bu tutanaktaki ifadeleri komik bulduğunu ifade ederek “Tahrik edici biçimde’ bakmanın nasıl tanımlandığını merak ediyorum” dedi. Tilav, Marmara Üniversitesi’nde başta Felsefe ve Bilim Kulübü üyeleri olmak üzere sol görüşlü öğrenciler üzerinde yönetimin baskıcı tutumunun sıradanlaştığını ve artık bu tarz komik soruşturmalara alıştıklarını belirtti.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ'NİN BASKICI TUTUMU

Öğrencilere yönelik baskıcı tutumuyla dikkat çeken Marmara Üniversitesi’nin bu ilginç gerekçeyle bir öğrenciye soruşturma tutanağı yollaması dikkat çekti. Erce Tilav’a gönderilen tutanakta ise şunlar yer alıyor: 22.04.2013 günü saat 11:00 civarlarında yemekhane önünde Felsefe ve Bilim Kulübü stant açmış olup standı açan öğrencilerden birisi olan Erce TİLAV (Müh. Fak.)grup arkadaşlarıyla oturduğu sırada yoldan geçmekte olan karşıt gruba mensup Ömer Faruk KAÇAR, Kadir KARACA ve Kazım Umut GÜLLE isimli öğrencilere tahrik edici bir şekilde bakmıştır. Kendilerine bakıldığını gören öğrenciler de ne bakıyorsunuz demek süratiyle karşılık vermişler ve aralarında sözlü sataşma yaşanmıştır. Öğrenciler tarafımızca uyarıldıktan sonra bölgeden ayrılmışlardır.

skandal-cezalar.jpg