BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 34,99
ALTIN 2.496,96
HABER /  DÜNYA

Bakan’dan ‘Fikirtepe’ açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm çalışmalarının durdurulduğu Fikirtepe’de yeni bir düzenleme yapılacağını açıkl...

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm çalışmalarının durdurulduğu Fikirtepe’de yeni bir düzenleme yapılacağını açıkladı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Uluslararası Katı Atık, Su ve Atıksu Kongresi”ne katıldı. Bayraktar ve Eroğlu, kongrenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Kanalistanbul projesiyle ilgili sorular üzerine Bakan Veysel Eroğlu, “Çalışmalar sürüyor. Netleşince İstanbullularla paylaşacağız” dedi.
Fikirtepe’de kentsel dönüşüm çalışmalarının durdurulmasıyla ilgili sorular üzerine ise Bakan Erdoğan Bayraktar, “Devam eden projelere hız kazandırmak için bir atılım yaptık. Üçte iki çoğunlukla karar verilme, KDV’den muafiyet, kira yardımı yapabilme, alınacak kredi desteğinde işin önünü açmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yardımcı olma bakımından böyle bir karar aldık. Bu kararın Fikirtepe’de hak sahibi insanlara, hayırlı olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.
Fikirtepe’de kentsel dönüşüm anlamında yeni bir düzenleme olabileceğini anlatan Bakan Bayraktar, “Şu andaki düşüncemiz orayı daha sağlıklı hale getirmek. En güzel dizayn neyse onu yapacağız. Bilimsel olarak araştırmalar devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa en güzel dizaynı yapacağız” dedi.
Bayraktar, Kadıköy’deki salı pazarına yapılması planlanan AVM projesinin iptal edilmesiyle ilgili ise “Bu proje bizim bakanlığımızın yapmış olduğu bir imar planıydı. Çok yoğun itirazlar oldu. Bu itirazlar noktasında burasını mesire alanı, park ve meydan yapmak için yeni bir düzenleme yaptık. Halkımızın itirazlarını dikkate aldık” diye konuştu. Bayraktar, “AVM yapılmayacak mı?” sorusuna ise “Öyle diyebiliriz” yanıtını verdi.
(İHA)