BIST 9.916
DOLAR 32,40
EURO 34,85
ALTIN 2.436,02
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yalova'nın tarihi termal oteli hizmete giriyor

Kaplıcalarıyla ünlü Yalova'nın Termal Büyük Oteli yenilemenin ardından yeniden hizmete giriyor.

Abone ol

İlk misafiri Ulu Önder Atatürk olan tarihi Termal Büyük Otel'de Limak Turizm Grubu tarafından yapılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.
Kaplıcalarıyla ünlü Yalova'nın Termal ilçesinde 1907'de inşa edilen Termal Büyük Otel, bundan sonra ''Limak Yalova Termal Butik Otel'' adıyla misafirlerini ağırlayacak.

Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, otelin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, otelin sadece ilçenin değil, tüm ilin turizm potansiyeline ciddi katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.

''Termal eşittir turizm demektir'' diyen Atik, bu yatırımı gerçekleştiren Limak ailesine teşekkür etti.

Atatürk'ün mirası

Limak Turizm Genel Koordinatörü Kaan Kavaloğlu da Atatürk'ün mirasını yaşatmaktan dolayı büyük mutluluk ve onur duyduklarını ifade etti.

Dünyada sağlık turizminin giderek değer kazandığını dile getiren Kavaloğlu, Termal bölgesinin de öneminin artığını vurguladı.

Kavaloğlu, özellikle Körfez geçişiyle bölgeye ulaşımın rahatlayacağını belirterek, ''Yüzde 90 oranında doluluk yakalamayı hedefliyoruz. Ancak bizim için başka bir önemli konu da otelin tarihine yakışır hizmet sağlamak. Yalova Termal bizim prestij otelimiz olacak ve biz burada hiçbir ticari kaygı gütmüyoruz. Bu oteli aynı anda bir sosyal sorumluluk projesi olarak kabul ettik'' dedi.

Toplam 20 milyon dolara yenilenen Limak Yalova Termal Butik Otel'de oda numaraları, Atatürk'ün doğum tarihi olan 1881 ile başlayıp 1938'e kadar devam ediyor. Otelde Atatürk'ün kaldığı odanın numarası, Ulu Önder'in ölüm tarihi olan 1938'in son rakamına sonsuzluk işareti eklenerek yer aldı.