BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,78
ALTIN 2.428,32
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adanalı hacı adayları yola çıktı

Adana'dan ilk hacı adayı kafilesi uçakla mukaddes topraklara gitti.

Abone ol

Şakirpaşa Havalimanı'ndan Suudi Arabistan'a hareket eden ilk kafilede 200 hacı adayı bulunuyor. 45 günlük yolculuğa çıkan hacı adaylarını yakınları gözyaşlarıyla uğurladı. Kutsal topraklara gitmenin mutluluğunu yaşayan hacı adayları ise herkesin bu tadı yaşaması temennisinde bulundu.


Havaalanından hacıları uğurlayan Adana Müftü Vekili Behçet Bilgina, "Allah kardeşlerimiz için haccı kolay eylesin. Zor ve meşakkatli, sabır isteyen bir yolculuk. Bu yolculuk esnasında tüm hacı adaylarının itidal ile hareket etmelerini ve görevlilerin talimatlarına uymalarını istirham ediyorum. Göğsünüzde taşıdığınız al bayrağınızın onuruna uygun hareket edeceğinizi ve bizleri en iyi şekilde temsil edeceğinize güvenim tamdır. Haccınızın kolay geçmesini, ibadetlerinizin feyiz ve bereketli olmasını Cenabı Hak'tan dilerim." dedi.


Adana genelinde hacca gitmek için 15 bin kişinin müracaat ettiğini aktaran Bilgin, 2 bin adayın bu yıl kutsal topraklara giderek hacı olacağını, son kafilenin de 7 Kasım'da yola çıkacağını kaydetti.