BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,11
ALTIN 2.501,64
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Evsen kurduğu kanalı satın aldı

Evsen, 6 yıl önce memleketi Adana'da kurduğu Akdeniz Televizyonu'nu bu sefer satın aldı

Abone ol

Bir dönem Kral TV Medya Grup Başkanlığı ve Star TV Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yürüten Yüksel Evsen, 6 yıl önce memleketi Adana'da kurduğu Akdeniz Televizyonu'nu bu sefer satın aldı.

 Yerel Akdeniz Televizyonu'nun uydudan yayın yapması için çalışmalara başlayan Evsen, televizyonun bir stüdyosunu da İstanbul'a kurmayı planlıyor.


Akdeniz'i, 2 milyon nüfuslu Adana'nın yüzde 50'sinin izlediği bir kanal haline getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Yüksel Evsen, "İstanbul'da da çok sayıda entelektüel Adanalı var. Burada kuracağımız stüdyo ile hemşehrilerimizi ağırlayacağız. Televizyonumuzun kapısı her kesime açık olacak. Alevi, Sünni, Kürt, Türk, Arap, bu televizyona 'benim' diyebilecek. Bu dengeyi iyi kuracağız. Herkese aynı yakınlıkta duracağız." ifadesinin kullandı. Televizyon gazeteciliğinin ciddi bir maliyeti olduğunu belirten Evsen, "Bir yerel gazete basın ilan kurumundan faydalanıyor. Devlet desteği var. Ancak aynı destek yerel televizyonlara yok. Bu konuda Ankara'da girişimlerimiz olacak." şeklinde konuştu.


Televizyonun uydudan yayın yapması için çalışma yaptıklarını söyleyen Evsen, "Maalesef Doğu Akdeniz'de uyduda olan tek bir televizyon yok. Biz bu ilki başararak hem Adana'yı hem de bütün Çukurova'yı tanıtacağız." diye konuştu.


Televizyonda çalışanları işten çıkarmayacaklarını kaydeden Evsen, "İstanbul'dan tanıdığımız deneyimli Adanalı arkadaşlarımız var. Memleketimizde çalışmak istiyorlar. Onları da kadromuza katacağız." açıklamasında bulundu.