BIST 10.192
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.393,75
HABER /  GÜNCEL

Yalıda ölüm denizden geldi

Hattatlar’ın Kandilli’deki yalısında korkuluklara kaynak yapan Cengiz Taş, kıyıdan vuran dalgayla akıma kapılarak can verdi.

Abone ol

Hattatlar’ın Kandilli’deki yalısında korkuluklara kaynak yapan Cengiz Taş, kıyıdan vuran dalgayla akıma kapılarak can verdi. Talihsiz işçinin, borç ödemek için izinliyken ek iş yaptığı öğrenildi

Üsküdar Kandilli’de işadamı Osman Hattat’a ait yalı ‘ancak bu kadar talihsizlik olur’ dedirten bir kazaya sahne oldu. Yalının bahçesinde bir süre önce yenileme çalışmaları başladı. Kemal Şengül isimli kaynak ustası da yanına akrabası Cengiz Taş’ı (38) alarak yalınnın bahçesini çevreleyen korkulukları yenilemek üzere kaynak işlerine başladı. Cengiz Taş’ın bir ayakkabı fabrikasında çalıştığı, 15 günlük izne çıkınca Çekmeköy’de aldığı ev için çektiği banka kredisini ödeyebilmek için akrabasına yardım ettiği öğrenildi.

EKİBİN ÇABALARI SONUÇSUZ KALDI

Taş ve Şengül kaynak yaptıkları sırada bahçeye kadar gelen dalgalar elektrik kablosuna temas etti. Ne olduğunu anlamadan elektrik akımına kapılan Cengiz Taş, olay yerine gelen sağlık ekibinin çalışmalarına rağmen kurtarılamadı. 3 çocuk babası işçi, ek iş olarak çalıştığı yalının bahçesinde yaşamını yitirdi. Bir çocuğu doğuştan engelli olan talihsiz işçinin cansız bedeni yapılan incelemelerin ardından Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.