BIST 10.007
DOLAR 32,33
EURO 34,72
ALTIN 2.436,54
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yalçın Akdoğan'ın kanına dokunan sözler

Başbakan Erdoğan'ın en yakınındaki isim Yalçın Akdoğan, MHP lideri Bahçeli ve Cengiz Çandar'ı sert sözlerle eleştirdi.

Abone ol

MHP lideri Bahçeli'nin Başbakan Erdoğan'ı ihanetle suçlaması ve yazar Cengiz Çandar'ın hükümeti "Kürt düşmanı" nitelemesi, Başbakan Erdoğan'ın siyasi danışmanı Yalçın Akdoğan'ı çok kızdırdı. 

VİZYONSUZLUK VE FİKİRSİZLİK

Bahçeli'nin Erdoğan için söylediği "Zehir dili durulmadan bahar gelmeyecek" sözünü traji komik bulan AK Parti Ankara Milletvekili Akdoğan, Star gazetesindeki eleştirilere cevap verdi. 

"İhanetin beli kırılacak, kötü kazınacak" söylemine kızan Akdoğan, MHP liderine, "Siyasi rakibini düşman olarak gören bu çarpık anlayışın hain suçlaması yapması ülkesini ve milletini seven milyonlarca insanın kanına dokunuyor. Bir parti başkanı, içinde çirkin yakıştırmalar bulunan bu kadar sorumsuz bir dil kullanır mı? Ufuksuzluk, vizyonsuzluk ve fikirsizlik sebebiyle siyasi rakibiyle baş edemeyenler hakarete ve iftiraya tevessül ederler." sözleriyle yüklendi.

Akdoğan'ın eleştirileri Bahçeli ile sınırlı değildi elbette. Hedefindeki diğer isim hükümetin PKK ve PYD'ye yönelik eleştirileri "Kürt düşmanlığı" olarak gören Cengiz Çandar oldu.

MİADINI DOLDURMUŞ ANLAYIŞ

Çözüm sürecinde olmanın kimseye eleştirilmemezlik hakkı tanımadığını belirten Akdoğan, yanlış yapanı eleştirmenin sürecin selametin için gerekli olduğunun altını çizdi. Çandar'ı miadını doldurmuş bir anlayış ve ezberle hareket etmekle suçlayan Akdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

BAHÇELİ İLE ÇANDAR ARASINDA RENK FARKI VAR

(...)Sanırsınız ki çözüm sürecini başlatıp sonuca ulaştırmaya çalışan onlar, bozmaya çalışan biz! Bir yandan MHP’nin hakaretleri, bir yandan PKK’lıların saldırıları, diğer yandan da bunların afra tafraları... Tekraren söylüyorum: PKK’yı eleştirmek Kürt düşmanlığı olmadığı gibi, çözüme ulaşmak için çaba göstermek de PKK’ya arka çıkmak değildir. Bizi Kürt düşmanı ilan eden zihniyet ile hain ilan eden zihniyet arasında sadece renk farkı var."

ORTAK AKIL ÇAĞRISI

Herkesi sağduyu ve sorumlu olmaya çağıran Akdoğan, "Bu yüzden kırmadan ve incitmeden tartışarak ortak aklı oluşturmak, hayırlı bir sonuç için hep birlikte gayret etmek durumundayız. Küçümseyen, hakaret eden, çarpıtan bir üslup sadece kaybet-kaybete kapı açar." diyerek yazısını tamamlıyor.