BIST 10.159
DOLAR 32,25
EURO 35,11
ALTIN 2.470,36
HABER /  DÜNYA

Hayvan çiftliğinde yangın

Karaman’da bir hayvan çiftliğinde saman balyalarının tutuşmasıyla başlayan yangın paniğe neden oldu. İtfaiye ekipleri rüzgarın etkisiyle büy...

Abone ol

Karaman’da bir hayvan çiftliğinde saman balyalarının tutuşmasıyla başlayan yangın paniğe neden oldu. İtfaiye ekipleri rüzgarın etkisiyle büyüyen yangını mandıralara sıçramadan kontrol altına almayı başardı.
Olay, akşam saat 22.00 sıralarında Larende Mahallesi Göztepe köy yolu üzerinde bulunan bir hayvan çiftliğinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, hayvan çiftliğinin yanındaki boşlukta bulunan saman balyaları bilinmeyen bir nedenle yanmaya başladı. Rüzgarın da etkisiyle alevler kısa sürede iki saman balyasını sardı. Yangına itfaiye ekipleri müdahale ederken, yardım için belde belediyelerinden de itfaiye takviyesi istendi. Alevler bitişikte bulunan çiftliğe ait iki eve ve hayvanların kaldığı mandıraya sıçramadan kontrol altına alındı. Bu arada saman balyalarının arasında bulunan bir traktör ile bir römork yanarak hasar gördü. Ekipler, yangının diğer saman balyalarına sıçramaması için iş makineleri ile yanan iki saman balyasının etrafını toprakla kapatarak engelledi. İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez de olay yerine gelerek yetkililerden bilgiler aldı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(İHA)