BIST 9.775
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,75
HABER /  GÜNCEL

Yalçın Akdoğan'dan flaş liste açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Haziran seçimlerinde listeler üzerinden birtakım tartışmalar vardı. Bu mesajı da alan genel merkezimiz, çok özenli ve titiz bir çalışma yaptı, liste eleştirilerini de geride bırakacak şekilde, şu anda seçime hazır duru

Abone ol

AK Parti Ankara İl Başkanlığında, 26. Dönem Ankara Milletvekili adaylarıyla 1 Kasım'da yapılacak seçimler için ilk toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Başbakan Yardımcıları Akdoğan ve Tuğrul Türkeş'in yanı sıra eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Mücahit Arslan, Tülay Selamoğlu, Ahmet Gündoğdu gibi diğer bölge milletvekili adayları da katıldı.

Toplantıdaki konuşmasına milletvekili aday listelerinin dün açıklandığını ve bunun tüm partiler için hayırlı olmasını dileyerek başlayan Akdoğan, AK Parti olarak gayet güzel bir listeyle seçmenin huzuruna çıktıklarını söyledi.

Akdoğan, "2002 ruhu, denilen yani ilk kurucu ilke ve değerlerimizi temsil eden birçok ağabeyimizin de bulunduğu tecrübeli arkadaşlarımızın, genç arkadaşlarımızın bulunduğu, toplumun çok farklı kesimlerinden herkesin temsil edildiği güzel bir AK Parti listesi var" dedi.

Bu listeyle AK Parti'nin tek başına iktidar olabileceği inancında olduklarına dikkati çeken Akdoğan, şunları kaydetti:

"Geçen seçimde yani Haziran seçimlerinde, listeler üzerinden birtakım tartışmalar vardı. Bu mesajı da alan genel merkezimiz, çok özenli ve titiz bir çalışma yaptı, liste eleştirilerini de geride bırakacak şekilde, şu anda seçime hazır durumdayız. Listelerde birtakım sıkışıklıklar sebebiyle yer alamayan arkadaşlarımız var. Bunların da yanlış bir algıya kapılmaması lazım. 'Acaba kişisel bir umutsuzluk sebebiyle mi listeye giremedik?' gibi. Burada bütün bu arkadaşlarımız AK Parti camiasının, ailesinin bir ferdidir. AK Parti'nin farklı kademelerinde bundan sonra da görevler üstleneceklerdir. Burada yanlış bir algılamaya da kesinlikle kapılmamak lazım. Biz, bir bütün olarak bu seçim kampanyasını yürüteceğiz."

TEMİZ SİYASET TEMİZ KAMPANYA

Akdoğan, Ankara'nın ülkenin lokomotif şehirlerinden birisi olduğunu ifade ederek, Ankara'da alınan sonucun Türkiye'deki sonucu da etkilediğini söyledi.

"Temiz siyaset ve temiz kampanya" ifadesinin başından beri sloganları olduğunu bildiren Akdoğan, "Son dönemde hassas bir süreçten geçiyoruz. Toplumsal hassasiyet en üst noktada. Bu yüzden herhangi bir gerilime, kutuplaşmaya sebep olmadan, herhangi bir kesimi rahatsız etmeden bir kampanya yürüteceğiz. Temiz bir kampanya ile huzur ve barış içerisinde inşallah 1 Kasım'ı kucaklayacağız" diye konuştu.

Akdoğan, AK Parti'nin birlik siyasetinin Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü açısından çok büyük önem taşıdığını ifade etti.

Özellikle Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'e teşekkür etmek istediğini belirten Akdoğan, "Hem hükümette yer alarak taşın altına elini koyduğu, sorumluluk üstlendiği için hem de AK Parti saflarında bu büyük millete hizmet yolculuğunda, seferberliğinde taşın altına eline koyduğu için kendisine teşekkür ediyoruz. Kendisini AK Parti ailesi, camiası hiç yadırgamadı, bağrına basıyor" dedi.