BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Yalan değil! 1 TLye satılık otel

Yarı olimpik yüzme havuzu var. 2 suit oda ve 102 yatak kapasitesi mevcut... 3 yıldız sahibi... Bu otel 1 TL'ye isteyene satılık!

Abone ol

Kastamonu'nun Seydiler İlçesi'nde, yarı olimpik yüzme havuzlu, saunalı, 2'si suit 102 yatak kapasiteli 3 yıldız olarak işletilebilecek otel 1 TL'ye satılığa çakırtıldı. Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Şahin, talipli olması halinde oteli sembolik rakam olarak 1 TL'ye isteyen kişiye satış veya kiraya verebileceklerini söyledi.

Kanal D haber'in verdiği bilgiye göre, Seydiler'de, belediye tarafından 1994 yılında yapımına başlanan otel inşaatı 1999 yılında tamamlandı. Otel inşaatı 2000 yılında özel bir turizm şirketi tarafından ancak 6 ay işletilebildi. Otelin bünyesinde 49 normal oda, 2 süit olmak üzere 102 yatak kapasitesi var. Yarı olimpik yüzme havuza da sahip olan otel, sauna, Türk hamamı, toplantı salonu, restaurant gibi kullanım alanlarınada sahip.

EN BÜYÜK DERT ISINMA

Ancak bu otel inşaatı Akdeniz bölgesi iklimine göre yapıldığı için ısınma sorunu ortaya çıktı. Başkan Şahin, yıllardır sırtlarında bir kambur gibi duran otel inşaatını devretmek için birçok özel ve kamu kuruluşuyla görüştüklerini belirtti. Turizm bölgesi olmadığı halde böyle bir otel yapılmasına anlam veremediğini belirten Başkan Mehmet Şahin, "Turizm firmalarıyla yaptığım görüşmelerde, çok komik sonuçlar ortaya çıktı. Turizmciler, dünyanın hiçbir yerinde iki yolun ortasına otel yapılamayacağını söylediler. Otelin bir yanından Kastamonu'yu İnebolu'ya bağlayan transit yol, diğer yanından ise ilçenin girişinin olduğu yol geçiyor" dedi.

Başkan Şahin, "Bu konu giderek kronikleşiyor, ağırlaşıyor. Seydiler'e katkı sağlayacaksa biz bu oteli 1 TL'ye kiralarız veya satarız. Alıcı olursa belediye meclisine taşırız. Milli serveti, gözümüzün önünde eriyen bir kanser hastası gibi görüyoruz. Çaresiziz. Milli serveti kaderine terk etmişiz" diye konuştu.

İŞTE O OTELDEN FOTOĞRAFLAR...
DİĞER SAYFADA...

[PAGE]



[PAGE]



[PAGE]



[PAGE]



[PAGE]