BIST 10.301
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.404,04
HABER /  GÜNCEL

Bu adam mağaradan çıktı

Bir zamanlar 4 çocuğu vardı, sonra düştü yollara. Son durağı olan Zonguldak'ta bir mağarada buldu kendini.

Abone ol

Kalacak yeri olmadığı için 3 aydır mağarada yaşayan 47 yaşındaki Turan Altundağ, medeniyete yeniden kazandırıldı..

Mağarada kaldığı süre içinde ot yedi, ormanda bulabildiği meyvelerle beslendi. Kimi zaman da vatandaşların getirdiği yemeklerle karnını doyurdu.

Belediyenin mağaradan çıkarttığı Altundağ, önce hamama sokuldu ardından tıraş edildi..  Altundağ için güzel günler yakında, çünkü bir maden ocağında çalışmaya başlayacak. Peki bu günlere nasıl geldi? İşte hikayesi..

DİYARBAKIR'DA YUFKACIYDI

Diyarbakır'da yufkacılık yapıyordu, ancak işleri ters gitti ve dükkanı kapattı. İşte bu iflas onun hayatında çok önemli değişikliklere yol açtı. Hayatı alt üst oldu..

EVİNİ TERKETTİ

4 çocuk babası Turan Altundağ ailesiyle de kavga edince kenti terketti. Çeşitli illerde çalıştı son durağı 2003'te geldiği Zonguldak oldu. Bir süre kaçak maden ocaklarında çalıştı.

İŞ VE YATACAK YER BULAMADI

Ancak çalıştığı son maden ocağından Ocak ayında ayrıldı. Otelde yatan adam elindeki parayı da harcadı. İş aradı ama bulamayınca çareyi şehir merkezine 7 km uzaklıktaki mağarada yaşamakta buldu..

BASINA YANSIYINCA

3 aydır burada yaşıyordu. Ormandan topladığı elma ve erik gibi meyveler ve vatandaşların verdiği yiyeceklerle karnını doyurdu. Yaşam mücadelesi yerel basının manşetine çıkınca Zonguldak Belediyesi harekete geçti. CHP'li Belediye Başkanı İsmail Eşref'in talimatıyla mağaradan alındı.

TEDAVİDEN GEÇİRİLDİ

Hamama götürülen, saç ve sakal tıraşı yaptırılan Altundağ, geceyi otelde geçirdi. Sabah hastaneye götürülen Altundağ, tedavisinin ardından özel bir maden ocağında işe yerleştirilecek. Zabıta Müdürü Nejat Uludüz, Altundağ'a iş imkanı sağlamak için özel bir maden şirketiyle görüştüklerini ve iş sözü aldıklarını söyledi.

MAĞARADAN ŞEHİRE DÖNÜŞÜN FOTOĞRAFLARI

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]