BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.438,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yakutiye parkında son çalışmalar

Yakutiye Belediyesi tarafından tarihi eserlerin çevresinin açılması, peyzaj düzenlemesi için park alanında çalışmalar son safasına doğru gidiyor.

Abone ol

Çalışmaların her safhasını adım adım izleyen Belediye Başkanı Ali Korkut, başkan yardımcılarıyla birlikte parkı gezerek görevlilere çeşitli talimatlar verdi.

Taşınacak her bir ağaç için özen gösteren Korkut, “Parkı bu yıl içerisinde yeni çehresine kavuşturmak istiyoruz, ancak bunu yaparken de biran önce olsun mantığıyla oldu bittiye getirmek istemiyoruz” dedi.

Tarihi Yakutiye Medresesi ve Lala Paşa camiini çevreleyen alanda yapılacak peyzaj çalışması öncesinde ağaçların taşınması ve zeminin hazırlanma çalışmaları Başkan Ali Korkut tarafından sık sık kontrol ediliyor. Çalışmaları yönlendiren, aşırı titizlik gösteren Ali Korkut, “Erzurum tarihi açısından öneme sahip iki eserin çevresinin tarihi mirasa yakışır özellik ve görünümde olması gerekiyor. Türk İslam Eserleri Müzesi olarak da kullanılan Yakutiye Medresemiz ve Lala Paşa camii şehir kültürü, tarihi ve hafızası açısından önemli.

Tarihi kimliğimizin mührü olan eserleri korumak kadar, onları görsel olarak sunabilmek de değer taşıyor. Peyzaj çalışması öncesi yapılacak işlemler açısından son noktaya geldik. Ağaçların çoğunluğu nakledildi. Zemin hazırlama çalışmalarını da tamamladıktan sonra peyzaj düzenlemesi için hazır hale gelecek. İnşallah bu yıl içerisinde tamamlayarak 2011 Olimpiyatlarına yetiştirebiliriz.” şeklinde konuştu.

Park alanındaki çalışmaları yardımcıları Ferhat Mergan, Engin Kocadağıstan, Zeki Gözeler ve Suat Hayri Güneş ile birlikte gezen Ali Korkut, sık sık talimatlar verdi.