BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.401,25
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'ın başına gelmeyen kalmadı

Ne çektiyse isminden çekti, İsim benzerliği yüzünden hayatı zindana döndü. Başı beladan hiç kurtulamadı.

Abone ol

İsmi terör örgütü ele başını Abdullah Öcalan'la aynı olan Hataylı Abdullah Öcalan, isim benzerliği nedeniyle başına gelmeyenin kalmadığını söyledi. Türkiye'ye bir banka aracılığıyla para gönderen Öcalan, "İsmim Abdullah Öcalan ne paramı Türkiye'ye gönderebiliyorum, nede yatırdığım parayı geri alabiliyorum" dedi.

Almanya'nın Bremen kentinde yaşayan 50 yaşındaki Abdullah Öcalan, ismi ve soyismine isyan etti.

TÜRKİYE'YE PARA GÖNDEREMEDİ

Türkiye'de üniversite okuyan çocuklarına para göndermek istediğini ancak isminden dolayı bunu başaramadığını anlatan Hataylı Abdullah Öcalan, "Bir banka aracılığıyla Türkiye'deki aile 400 Euro para gönderdim. Bir gün sonra ailem bana parayı almadıklarını söyledi. Bankaya gittim. Bankadaki yetkili benim soruşturulduğumu, bu nedenle paranın gönderilmediğini söylediler. Paramı geri istedim onu da vermediler. Soruşturma bittikten sonra verileceğini söylediler. Beni ABD'li yetkililer soruşturuyormuş“ diye konuştu.

YEDİ KEZ HAPİS YATTI

Türkiye'de 1980 ile 95 yılları arı arasında isminden dolayı yedi kez ceza evine girdiğini söyleyen Öcalan, „Türkiye'nin karışık olduğu yıllarda tam yedi kez ismimden dolayı cezaevine girip çıktım. Hiç bir suçum olmamasına rağmen. Çok dayak yedim, hakaret işittim. Ben o yıllarda şoförlük yapıyordum. Bir gün askerler aracımın etrafını çevirip beni karga tulumba götürdüler.

KENAN EVREN DE YAKALANDIĞINA SEVİNMİŞ

Askerlerden birisi „Öcalan'ı yakaladık“ diye seviniyordu. İnanın o gün cumhurbaşkanı olan Kenan Evren dahi benim gerçek Öcalan olduğumu zannedip çok sevinmiş açıklamalar yapmıştı. Çalışmak için Kazakistan'a gittim. Uçaktan iner inmez askerler beni yaka paça alıp götürdüler. Ben yüzlerce askeri karşımda görünce korkudan ölecektim. Gerçek Öcalan olmadığım ortaya çıkınca bu kez de onun için dayak yedim“ dedi.

BEN GERÇEK ÖCALAN DEĞİLİM

Gerçek Abdullah Öcalan'nın Türkiye'de cezaevinde olduğunu, isim benzerliği nedeniyle bu kadar sıkıntı çekmemesi gerektiğini anlatan Abdullah Öcalan, „İnsanların ismi, soyismi bir birine benzer. Lütfen beni ismimden dolayı yargılamayın. Türkiye'ye izine gittiğimde havaalanında görevliler bana ters davranması, hakaret etmesin. Herkes gerçek Öcalan'ı bilmesine rağmen bana yapılanlardan usandım. Şimdiye kadar ismim ve soyismimden vazgeçmedim bundan sonra da geçmeyeceğim“ diye sözlerini tamamladı.