BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.472,29
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Uşaklı doktorlar evlendi...

Uşak’ta görev yapan bazı doktorlar, kendilerine ait bir sitenin olması için girişimde bulundu.

Abone ol

Doktorlar, cephesi güneye bakan 28 villalık bir proje hazırlattı.

Güneyyaka Evleri adıyla kurulan kooperatifin başkanlığına da Uşak Devlet Hastanesi’nde görev yapan radyoloji uzmanı Dr. Ali Ercan seçildi. Merkeze bağlı Kuyucak köyünün bulunduğu mevkide arsa temin eden hekimler, Mortgage proje kredisinden faydalandı.

Yaklaşık 42 bin 500 metrekare konuta, 3 bin 600 metrekare çocuk parkına, 4000 metrekare otoparka ve 6 bin 800 metrekare sosyal alana ayrıldı. 2010’un Mart ayında temeli atılan konutların 2 yıl içinde tamamlanacağı ve her birinin yaklaşık 300 bin TL’ye mal olacağı söylendi.

 

DOKTORA ÖZEL SİTE

Doktorların öncülüğünde kurulan kooperatifin sohbet sırasında ortaya çıktığını belirten Dr. Ali Ercan, “Her gün yüzlerce hastaya bakıyoruz ve stresli bir ortamda çalışıyoruz. Bu yüzden hekimler, gürültüden uzak bir ortak arıyor. Arkadaşlarımızla kendi aramızda konuşurken, doktorlara özel bir site kurma fikri ortaya atıldı. 8 hekim arkadaşımla kooperatifleşme yolunda ilk adımı, sohbet arasında attık” dedi.

Projede konut sayısını 24 olarak belirlediklerini söyleyen Dr. Ali Ercan, “Aramıza işadamlarında da katılanlar oldu. Şu ana kadar 14 tane daireyi sattık. Kalan konutların da ikinci etap yapımında talep edilmesini bekliyoruz” diye konuştu.