BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,83
ALTIN 2.423,12
HABER /  SAĞLIK

Yakışıklı erkekler hakkında ilginç iddia

Uzmanlar yakışıklı erkeklerin çok farklı bir yönünün olduğunu iddia ediyor

Abone ol

Yakışıklı erkeklerin soğuğa daha dayanıklı olduğu ileri sürüldü. Litvanya'da araştırma yapan uzmanlar aynı şeyi güzel kadınlar için söyleyemeyeceklerini belirtti.

Bilim insanları çekiciliğin bağışıklık sisteminin güçlü olmasıyla ilgili oladuğunu sylüyor. Son yapılan araştırmada yüz olarak çekici olan bir erkeğin bağışıklık sisteminin de sağlam olduğu anlamına geldiği ifade edildi. Ama uzmanalr aynı şeyin güzel kadınlar için geçerli olamdığını belirtiyor.

Litvanya'da uzmanlar Hepatit B'ye karşı 52 genç kadını aşıladı ve vücutalrındaki antikor üretimini ölçtü. Ayrıca stresin göstergesi olan kortizol seviyelerini kontrol etti.

Finlandiya'daki Turku Üniversitesi'nden Markus Rantala kadınların fotoğrafını çekti. Bu kadınlar ortalama 20 yaşında ve 18 hetereoseksüel erkek öğrenciye çekicilik dereceleri soruldu. Uzmanlar daha sonra çekicilik ile bağışıklık arasındaki bağlantıyı kontrol etti.

Dr. Rantala "Erkeklerdeki bulguların aksine kadınların bağışıklık tepkisi (antikor üretim kapasitesi) yüzlerinin çekiciliği ile alakalı olmadığını bulduk" dedi.

Rantala yüz çekiciliğinini kadın ve erkekte farklı anlamlara geldiğini ileri sürdü. Rantala araştırmanın geliştirilemsi için daha çok deneye ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

KADINLARDA DURUM AYNI DEĞİL

Yüz çekiciliğinin kadınlarda bağışıklık sisteminin bir göstergesi olmamasına rağmen araştırmada uzun vadeli sağlık ve doğurganlıkla ilgili olduğu belirtildi. Royal Society journal Biology Letters dergisinde çıkan araştırmada bağışıklık sistemi ve yüzsel çekicilik arasındaki ilişkinin insanda cinsiyete göre değiştiği ifade edildi.