BIST 10.213
DOLAR 32,26
EURO 34,91
ALTIN 2.443,27
HABER /  DÜNYA

’Muhteşem Yüzyıl’a ’Türk mutfağı’ eleştirisi

Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Köfteciler, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, ’’Muhteşem Yüzyıl dizisinde Türk mu...

Abone ol

Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Köfteciler, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, ’’Muhteşem Yüzyıl dizisinde Türk mutfağı yanlış bir şekilde gösteriliyor’’ dedi.
Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde (KESOB) düzenlenen ‘Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonuna Bağlı Esnaf ve Sanatkarların Sorunları ve Çözüm Önerileri’ adlı toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Köfteciler, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, KESOB Başkanı Mustafa Alan, esnaf ve davetliler katıldı. Toplantıda lokantacıların ve pastacıların sorunları tartışıldı ve çözüm önerileri sunuldu.
Toplantıda konuşan Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Köfteciler, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, “Mutfak ve gastronomi turizmi dünya için önemlidir. Dünyayı ve Amerika’yı yeniden keşfetmek gibi bir şansımız yok çünkü siz Osmanlı gibi zamanında 5 bin 500 metrekare mutfağa sahip bir atanın çocuklarısınız. Oysa ki bugün televizyonlarda seyrettiğimiz Muhteşem Yüzyıl dizisinde o sarayın mutfağı 50 metrekare gösterilmektedir” ifadelerinde bulundu.
Türk milletinin 6 bin yemeğe sahip olduğunu ancak 4 bin yemeğini kaybettiğini söyleyen Yenice, “Kendimizi de sağlıklı beslenmeye teşvik ettiğimiz durumda bugün, 6 bin yemeğe sahip olan Türk milletinin 4 bin yemeğini kaybettiğini görürüz” diye konuştu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan da, “Gıdaya yönelik işletme sayısı bir anda artmaya başladı. Şehrimizde 39 tane kafe, 170 tane dönerci, 96 tane fast food, 33 hazır yemek, 76 yemekhane, 289 kahvehane ve çayocağı, 147 tane kantin, 460 restoran ve lokanta, 12 otel, 17 pastacılık ve toplum tüketimi, 105 diğer toplu tüketim yeri olmak üzere bin 544 işletme var” şeklinde konuştu.
(İHA)