BIST 10.479
DOLAR 32,23
EURO 34,89
ALTIN 2.425,42
HABER /  DÜNYA

Turistler dehşet anlarını anlattı

Nevşehir’de meydana gelen balon kazasından yaralı kurtulan İspanyol turistler, Portekizli pilotun büyük bir gayret sarf ettiğini ancak kazay...

Abone ol

Nevşehir’de meydana gelen balon kazasından yaralı kurtulan İspanyol turistler, Portekizli pilotun büyük bir gayret sarf ettiğini ancak kazaya engel olamadığını söyledi.
Bu arada Brezilya’nın Ankara Büyükelçisi Antonio Luis Espinoca Salgado ve Anatolian Balloons Genel Müdürü Mahmut Uluer, hastanede tedavileri süren turistleri ziyaret etti.
Geçtiğimiz günlerde Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesi yakınlarında iki sıcak hava balonunun hava çarpışması sonucu 3 Brezilyalı turistin öldüğü, 22 turistin de yaralandığı kaza sonrasında Brezilya’nın Ankara Büyükelçisi Antonio Luis Espinoca Salgado ve kazayı yapan balon şirketinin genel müdürü Mahmut Uluer, yaralıları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti.
Kazayı yaralı olarak atlatan turistlere geçmiş olsun dileklerini ileten Uluer, olaydan büyük üzüntü duyduklarını ve yaralı turistlerin bir an önce sağlıklarına kavuşmasını dilediklerini söyledi.
Kazada iki ayağı kırılan İspanyol turist Angel Casado, kendisinin de bir pilot olduğunu belirterek kaza sırasında içerisinde bulunduğu balonun pilotunun gayretinden bahsetti. İçerisinde bulundukları balona bir başka balonun çarpması sonucu kazanın meydana geldiğini ve balonlarında büyük bir delik açıldığını söyleyen Angel Casado, “Bizim balon delindikten sonra hızla düşmeye başladık. Her şey saniyeler içerisinde gerçekleşti. Kaza sırasında pilotumuz gereken her şeyi yaptı, büyük bir çaba sarf etti. Hiçbir paniğe kapılmadan bize inme pozisyonu almamızı söyledi. Bu sırada balona beraber bindiğim eşime sarıldım. Düşmeye balonda bulunan tüm yolcular hazırdı. Sürekli olarak dua ettik. Yere düştükten sonrası ile ilgili hiçbir şey hatırlamıyorum ama kazada pilot gerçekten işini iyi yaptı. Ben de pilotum ve çok iyi biliyorum. Kaza sırasında pilotun psikolojisini de düşünebiliyorum. Bana göre gerekeni yaptı” dedi.
Yaralılardan Veronica Borda ise, kazada ayaklarının kırıldığını belirterek tüm yaralılara büyük ilgi gösterildiğini söyledi. İspanya’da bulunan yakınlarının sürekli olarak kendisini aradıklarını belirten Veronica Borda, “Onlara endişe etmemelerini söylüyorum ama hepsi çok korktu. Gerçekten üzücü bir kazaydı” diye konuştu.
Kaza sırasında bindikleri balonun pilotunun sürekli olarak kendilerini uyardığını ve düşmemeleri için çaba gösterdiğini vurgulayan İspanyol turist, “Pilot çok hızlı davrandı ve bize, ‘Durum kötü’ dedi. Hemen önlemleri almaya başladık. İniş pozisyonu aldık ve sepetin içerisine eğildi. Korkuyla düşmeyi bekledim. Kazayı ise görmedim. Zaten görmemiz imkansızdı, bize çarpan balon üstümüzdeydi. Kaza sonrası geçici olarak şuurumu kaybettim. Düştükten sonra ilk anlarımı hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda hastanedeydim. Burada bize gerçekten çok iyi bakıyorlar” şeklinde konuştu.
Brezilya’nın Ankara Büyükelçisi Antonio Luis Espinoca Salgado ise, kazadan duyduğu üzüntüyü dile getirerek Nevşehir’deki yetkililere kaza sonrası yaptıkları için teşekkür etti. Kazada 3 Brezilyalı turistin ölmesinden büyük üzüntü duyduklarını ve yaralı Brezilyalı turistlerin durumunu yakından takip ettiklerini ifade eden Antonio Luis Espinoca Salgado, “Bütün yaralıları ziyaret ettim. Türk hastanelerinde oldukça iyi bakıldıklarını gördüm. Türk yetkililerine yardımları için teşekkür ederim. Bu yardımlar hepimizi memnun etti. Çok ciddi bir kazaydı ve çok ciddi yaralanmalar var. Bir kişinin halen hayati tehlikesi devam ediyor. Buradaki bakım oldukça iyi. Beklemekten başka yapabilecek bir şey yok. Ölenlerin cenazeleri bir hafta içerisinde Brezilya’ya gönderilecek” dedi.
(İHA)