BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SAĞLIK

Yağsız süt meğer kilo yapıyormuş

Yağsız sütün obezite salgınına neden olduğu ileri sürüldü.

Abone ol

Uzmanlara göre sütün içinde düşük yağ oranı az kalori anlamına gelmiyor.

ABD'de yapılan araştırmada az yağlı sütlerin de obeziteye sebep olduğu ileri sürüldü. Yıllrdır yağlı sütlerin kilo almaya neden olduğu düşünülürken bu yeni araştırma tartışma yarattı.

Araştırmada yağsız sütlerin zayıflamaktan öte kilo almaya katkı sağladığı ifade edildi. Bugüne kadar kalsiyum, D vitamini ve diğer protein ihtiyacını gidermek için süt içen ve kilo almamak için de yağsızını tercih eden kişiler artık yağsız süt de kaullanamayacak.

Boston Çocuk Hastanesi'nden Dr. David Ludwig ve Harvard Halk Sağlığı Okulu'ndan Dr. Walter Willett sütün yağının alınmasının kaloride önemli düşüş getirdiğini ancak düşük kalorili içeceklerin düşük kalori alımı anlamına gelmediğini söyledi.

JAMA Pediatrics dergisinde yayımlanan araştırmayı değerlendiren uzmanlar yağsız olduğu için insanların daha fazla tüketmeye eğilimli olduğunu ve bunun da toplamda fazla kalori anlamına geldiğini belirtti.

Virginia Üniversitesi Tıp Okulu'ndan Dr. Mark Daniel DeBoer de yaptıkları araştırmada yağlı sütlerin ya da yağ oranı yüksek sütlerin çocuklarda yüzde 2 daha fazla kilo aldırdığını, ancak yaptıkları araştırmada yağsız sütlerin de yüzde 1 oranında bir kilo aldırdığını kaydetti. Uzmanlar piyasada yağsız sütün tadını güzelleştirmek için içine şeker katıldığını bunun da o sütün kalorisini artırdığını söyledi.