BIST 10.163
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.404,54
HABER /  GÜNCEL

Yağmurdereli'den yeni bir dizi

"Size Baba Diyebilir miyim?" ve "Köpek" dizileriyle ilk kez zarar eden Yağmurdereli, çok iddialı konuştu. Yağmurdereli, önümüzdeki sezonun rating rekortmeni olacak...

Abone ol

Önceki yılın reyting rekortmeni yapımcısı Osman Yağmurdereli bu yıl Size Baba Diyebilir miyim? ve Köpek dizileriyle ilk kez zarar etti. Yağmurdereli gelecek sezona iki yeni projeyle iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor

Yeni sezon için 'Yağmur Ajans' hangi dizileri hazırlıyor?
'Melekler Adası' ve 'Sensiz Olmuyor' yaz boyu devam edip sezonda bitecek. Yeni sezon için ise iki yeni proje üzerinde çalışıyorum.

Şanssız bir yıl geçirdiniz, para kazanabildiniz mi?
Hayır. İlk defa zarar ettim. 'Size Baba Diyebilir miyim' Yağmur Ajans'ın sert yumruk yediği ilk iştir. Köpek dizisinde de kanalla reyting anlaşması yapmıştım. Bölüm başı 20 milyar lira zarar ettim.

Bu yılın trendi ne olacak?
Nuran Devres projesi her zaman iyi iş yapar. Bence Türk halkım en iyi tanıyan kadın... 60 bölüm 'Melekler Adası' yaptık son bölümle ilk bölüm arasında hiçbir alaka yok. Bir arkadaşımın eşi 'Melekler Adası ne kadar saçmaladı. Bu ya/ar kadın deli midir nedir? Kim kiminle birlikte belli değil. Birileri ölüyor, kimse yakalanmıyor. Polis yok mu, bu nasıl dizi?' dedi. Seyretme dedim. 'Merak ediyorum' dedi. Şimdi Nuran Devres'e kötü yazar diyebilir miyim?

Dizideki tutarsızlıklar yapımcı olarak sizi rahatsız etmiyor mu?
Ben bunda Türk halkında suç buluyorum. Onlar prim yaptırıyorlar. AB grubunda problem var. Bu işlerden çok zevk alıyorlar.

Siz oyunculara az ücret veren yapımcısınız. "Reyting"li oyuncu tanımına katılıyor musunuz?
35 milyara 5 oyuncu halledemezsem dizi yapma ihtimalim yok. Sanatçıların hoşuna gitmeyecek ama Türkiye'de hiçbir oyuncunun tek başına 2 reytingi olduğuna inanmıyorum. Mesela Hülya Avşar 5 tane İş yaptı, tutmadı. Kadın İsterse reyting yaptı. Demek ki doğru projeyi buldu. Mehmet Ali Alabora Yılan Hikayesi'nde aldı yürüdü daha sonra bir proje yaptı yayından kaldırıldı.

Bir oyuncuya en fazla ne kadar ücret verdiniz?
10 milyar verdiğim olmuştur. (Gülüyor) Ama biz Nurgül Yeşilçay'la 8 milyara anlaşmıştık. Reyting anlaşması yaptık, dizi reyting aldı 25 milyar kazandı. Ben parayı prodüksiyona harcamak isterim. Kınalı Kar dizisi çekilirken 70 kişi 3 yıl Bursa'da 5 yıldızlı otelde kaldık.

Haber: Müge ANLI
Kaynak :
www.vatanim.com