BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.416,03
HABER /  GÜNCEL

Yağmurdereliden gizlenen olay

Bir gece vakti, çekip gitti bizden. Bir kaç hafta önce bir arkadaşını kaybetmişti aslında ve Bakan Çubukçu'ya sordu...

Abone ol

Kendisi gibi aynı hastalığa kapılan üniversiteden arkadaşı Buket Koska'yı kaybetmişler; ancak bu acı haber, Osman Yağmurdereli'ye söylenmemişti. İki haftalık bir aradan sonra bu kez de Yağmurdereli'yi aynı hastalığa kurban ettik.

Yağmurdereli'nin cenazesi sabah saatlerinde İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede dün vefat eden yapımcı, sanatçı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli'nin cenazesi, Atatürk Kültür Merkezi'ne getirildi.

Yağmurdereli'nin, Zincirlikuyu Mezarlığı gasilhanesinden alınan cenazesi, ilk olarak Göktürk Beldesi'ndeki evinin önüne getirildi. Cenaze aracından alınan Yağmurdereli'nin cenazesi, bir masa üzerine konularak din görevlisi tarafından dua okundu.

Buradaki törene, Yağmurdereli'nin eşi Esin Yağmurdereli ile İbrahim Tatlıses, Oya Aydoğan ve Mehmet Aslantuğ'un da aralarında bulunduğu bazı dost ve yakınları katıldı.

Yağmurdereli'nin cenazesi, buradaki törenin ardından yeniden cenaze aracına konularak Atatürk Kültür Merkezi'ne getirildi.

Ben de ölecek miyim Nimet?
AK Parti Milletvekili Osman Yağmurdereli'yi en iyi tanıyanlardan biri olan yakın arkadaşı Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Başbakan Erdoğan ile geçen hafta hastaneye yaptıkları ziyaretin anısını  anlattı. Çubukçu, iki hafta önce aynı rahatsızlıktan dolayı kaybettiği üniversiteden arkadaşı Buket Koska'nın Yağmurdereli ile ortak arkadaşları olduğunu belirterek şunları söyledi: "Buket

ile Osman Abi, aynı doktora gidiyorlardı. Buket'in vefatını ondan gizlemiştik. Son ziyaretimizde, bana 'Buket nasıl?' diye sordu. 'Osman Abi, son derece iyi. Biraz sıkıntı yaşadı ama atlattı' dedim. Israrla bana, 'Gözlerime bak Nimet. Bana yalan söylüyorsan...' dedi. 'Buket'i kaybettik' deyince gözlerini tavana dikti ve ağladı. 'Neden hep iyiler ölüyor', dedi. Hastalığı aynı olduğu için teni arkadaşımınki gibi kurumuştu. İkisinin de rahatsızlığındaki olumsuz seyir aynı dönemde başladı. Hastalıklarındaki ilerlemeyi ikisi de anlıyordu. 'Buket gibi ben de mi öleceğim?' dedi." Son ziyaretinde Yağmurdereli'yi moralsiz gördüğünü belirten Çubukçu kendisine, "Mücadeleden yoruldum" dediğini aktardı.