BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,90
ALTIN 2.430,90
HABER /  GÜNCEL

Gülenin yüreği ağzına geldi

Amerika'da yaşayan Fethullah Gülen geçtiğimiz hafta bir hayli endişelendi. O ana bir muhabir tanıklık etti. İşte o an;

Abone ol Fethullah Gülen, aylar sonra bir gazeteciyle oturup başbaşa sohbet etti. Gurbeti konuştular, o gazeteci Gülen'in gözüyle vuslatı tattı! Bir an vardıki işte o dakikalar, Gülen'i bir hayli endişelendirdi. İşte o anlar;

Fethullan Gülen, Yenişafak'tan Mehmet Gündem'in sorularını yanıtları. yer alan bu görüşmenin detayları bir hayli ilginç... İşte Gülen'in vuslatı anlattığı, bamteline dokunanları aktardığı ilginç görüşme;

(...)Tarihi bir olaya tanıklık da oldu bu ziyaretim.

Ak Parti'ye açılan davanın kararının açıklanacağı duyulunca televizyonu açtı. Başkan Haşim Kılıç patlayan flaşlar altında konuşuyor, bizler pür dikkat dinlemeye koyulduk, fakat uzadıkça uzadı, sözün gidişinden manalar çıkarmaya başladık. Gülen'in beklentisi kapatılmayacağı yönündeydi ama henüz o sözü duyamamıştık başkandan. Konuşmanın uzunluğu, izahatlarıyla telaş-tedirginlik-endişe arası yolculuklarımız artıyordu. Heyecan zirvedeydi. Kılıç'ın sözleriyle Gülen'in mimikleri de değişiyordu, simasında kah tebessüm hakim oluyor, kah yerini endişeye bırakıyordu.

Televizyonun kumandası elindeydi, bir ara ekran karardı “heyecandan yanlış düğmeye bastım” dedi.

Nihayet Kılıç'ın “Ak Parti kapatılmamıştır…” cümlesi, tansiyonu yükselen ortamı normalleştirdi.

Gülen'in memnuniyetle karşıladığı karara ilk yorumu “Miracın bereketi” oldu, ardından “Haşim Bey yüreğimizi ağzımıza getirdi” dedi.

Tarihi kararla “rahatlayan Türkiye” okyanus ötesindeki Gülen'i de rahatlattı.

Ahmet Selim Bey'in “düşünen ve düşündüren insan” diye tanımladığı Gülen her durumdan Allah'a giden bir kapı aralıyor. Bu kararı da “güzellikler Allah'tandır” diyerek yorumladı, “kazanan Türkiye oldu” dedi.