BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,91
ALTIN 2.438,95
HABER /  GÜNCEL

Yeşil Veli Küçük müydü?

İşçi Partisi'nin Basın Bürosu'ndan ele geçirilen belgede "Yeşil" adının Veli Küçük tarafından kullanıldığı ileri sürülüyor.

Abone ol

441 klasörlük Ergenekon dava dosyasında bulunan bir belgede. Jitem'in kuruluşundan beri "YEŞİL" kod adınının emekli Tuğgeneral Veli Küçük tarafından kullanıldığı öne sürülüyor. Veli Küçük, bu ismin deşifre olması üzerine Cem Ersever'e talimat vererek "Yeşil" kod ismini Mahmut yıldırım'a kullandırttığı iddia ediliyor.  

PERİNÇEK "YEŞİL VELİ KÜÇÜK'TÜ" İBARESİNİ, "YEŞİL ALAATTİN'Dİ" DİYE ÇEVİRMİŞ

Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi Basın Bürosu'nda bulunan bir belgede, Susurluk Skandalı'nın kilit ismi "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım hakkında çok önemli bir iddia göze çarpıyor.

İşçi Partisi'nde "YEŞİL-ALAATTİN'Dİ" başlığıyla bulunan belgenin aynısının Hamit Çiçek'e ait 13 no'lu disket içinde çıkan "Sabancı Suikastı" isimli belgede de bulunduğu, oradaki bölümde ise "YEŞİL - VELİ KÜÇÜK'TÜ" olarak yazıldığı belirlendi. Savcılığın yaptığı incelemeler sonucunda Hamit Çiçek'te ele geçirilen aynı belgenin orjinal olduğu, Doğu Perinçek'in bilgisayarındaki belgede ise Veli Küçük'ün isminin Alaattin Çakıcı değiştirildiği ve gizlenmeye çalışıldığı ifade ediliyor. 
 
"Veli yüzbaşıyken Pentagon'da eğitim gördü. Üsteğmenken de CIA ile birlikte bir Suriye gemesini kaçırmıştı" iddiasına da yer verilen belgede, Veli Küçük'ün 1984 yılından itibaren "Yeşil" kod adını kullandığı öne sürülüyor. 

"YEŞİL VELİ KÜÇÜK'TÜ"

Belgede ayrıca şu ayrıntılar da dikkat çekiyor:
 
"Veli Küçük'ün kod adı yeşildi. 84'ten beri Küçük 'Yeşil' diye anılır. Jitemin kuruluşundan beri bu kod adı ile bilinir. Sonra Küçük'ün üzerine varmaya başladılar. Bunun üzerine Veli Küçük Cem Ersever'den yeşil kod adını kullanacak birini bulmasını istedi. Ersever'de gitti Mahmut Yıldırım'ı buldu. Behcet Cantürk nerede öldürüldü, kim sorguladı Kocaeli'nde. VELİ KÜÇÜK ÖLDÜRDÜ, SONRA YEŞİL YAPTI DEDİLER. Kocaeli çevresindeki cinayetler hep bu şekildi. Veli Küçük nereye giderse ölümler oluyor, dikkat çekici değilmi ?"

VELİ KÜÇÜK'ÜN YEŞİL OLDUĞUNU BİLENLER VARMIŞ

Mahmut Yıldırım'ın Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın adamı olduğu ve MİT ile arasına mesafe koyduğunun da belirtildiği belgede, Veli Küçük'ün Yeşil olduğunu bilenler arasında PKK itirafçıları Murat Demir, Murat İpek'in bu durumu Şanar Yurdatapan ve Tomris Özden'e anlattığı da ileri sürülüyor. Belgenin devamında ise Cem Ersever ve JİTEM'le ilgili şi bilgiler veriliyor:

"Hizbullah'ı kuran örgütleyen Cem Ersever'di. Kontra Hizbullah ilk Cem'e bağlandı. Eski MHP'lilerden yararlanıldı. Devlet örgütledi. Mehmet Sincar'ı da Yeşil öldürdü. Alaattin ne zaman bunlardan koptu? Cem Ersever öldürülünce. JİTEM'de Özal ile sürtüşen Eşref Bitlis öldürülünce, dağıldı. Ortada beş parasız kaldı. Hepsi işsizdi. Birliklerine de geri dönemediler." (Gazeteport)