BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,81
ALTIN 2.429,86
HABER /  SPOR

Federasyondan forma açıklaması

A Milli Erkek Takımı'nın Çin'in Macau kentinde ABD ile oynadığı hazırlık maçında giydiği formalar hakkında bir açıklama yaptı.

Abone ol

Federasyondan yapılan açıklamada, milli takımın ABD ile oynadığı hazırlık maçı sırasında giydiği formada ülke bayrağını simgeleyen ay-yıldızlı logonun bulunmaması hususunun bazı medya organları ve yazarlar tarafından eleştirildiği ve konunun kamuoyuna eksik ve yanlış bir şekilde aksettirildiği bildirildi.

Milli takım formalarının tasarımı ve üzerlerindeki logo, isim, bayrak yerleşimine ilişkin uluslararası kural ve yönetmeliklerin net olduğu ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:“Önümüzdeki Eylül ayı içerisinde 2009 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu Müsabakaları oynayacak olan (A) Milli Erkek Takımı'mızın formasında FIBA Avrupa kuralları gereği ya ülke bayrağı, ya da ülke ismi bulunmak durumundadır. Bir başka deyişle, milli formalar üzerinde hem ay-yıldızlı logonun, hem de ülke isminin yer alması mümkün olmadığından, bu husus federasyonumuzun tasarrufunda da değildir. Basketbol Federasyonu, 2010 yılında ülkemizin ev sahipliği yapacağı Dünya Basketbol Şampiyonası'nın promosyonuna da katkıda bulunması adına, 2008 yılından itibaren milli takım formalarının göğüs bölümünde ay-yıldızlı logo yerine 'Turkey' ibaresinin yer almasını tercih etmiştir. Sonuç olarak milli takım formaları ile ilgili yürürlükte olan farklı uygulamalar bulunmakta ve federasyonumuz bağlı bulunduğu FIBA tarafından kendisine bildirilen uluslararası kurallar dahilinde hareket etmektedir.”