BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.412,60
HABER /  GÜNCEL

Ergenekonda gizli fotoğraf

Şimdi yeni bir fotoğraf ortaya çıktı. Orada çok ilginç ilişkiler ağı var. Bu önemli fotoğraf bir çok şeyi anlatıyor aslında...

Abone ol

Bir belgede, JİTEM’in kuruluşundan itibaren “Yeşil” kod adının emekli Tuğgeneral Veli Küçük tarafından kullanıldığı, Kod adının deşifre olması üzerine bu ismin Mahmut Yıldırım’a verildiği iddia ediliyor.

İşçi Partisi basın bürosunda bulunan bir belgede, Susurluk skandalının kilit ismi “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım hakkında bir iddia göze çarpıyor. Belgede “Yeşil-Alaattin”di başlığı var bu ifade kastedilen Alaattin Çakıcı... Ancak belgenin aynısı İşçi Parti Basın Bürosu Başkanı Hikmet Çiçek’te de ele geçirildi. O belgedeki başlık ise farklı: “Yeşil-Veli Küçük” tü. Bu duruma açıklık getiren savcılık, İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek’in bilgisayarındaki değişiklikle Veli Küçük isminin “Alaattin” yazılarak, kimliğinin gizlenmeye çalışıldığını ifade ediyor. Belgede, Küçük’ün 1984’ten itibaren “Yeşil” kod adını kullandığı öne sürülerek şu ifadelere yer verildi: “Veli Küçük’ün kod adı ’Yeşil’di. 84’ten beri Küçük Yeşil diye anılır. JİTİM’in kuruluşundan beri bu kod adı ile bilinir. Sonra Küçük’ün üzerine varmaya başladılar. Bunun üzerine Küçük, Cem Ersever’den ’Yeşil’ adını kullanacak birini bulmasını istedi. Ersever de gitti, Mahmut Yıldırım’ı buldu. Behçet Cantürk nerede öldürüldü, kim sorguladı Kocaeli’nde? Küçük nereye giderse ölümler oluyor, dikkat çekici değil mi?” Belgede “Veli yüzbaşıyken Pentagon’da eğitim gördü. Üsteğmenken CIA ile birlikte Suriye gemisi kaçırmıştı” iddiası da yer alıyor.

Küçük ile Vali’nin gizli fotoğrafları
Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın’ın yürüttüğü operasyonda Veli Küçük’ün temaslarının adım adım izlendiği ortaya çıktı. Geçen Ocak’ta Cihangir’de bir işyerinde merkez valilerinden Ayhan Çevik (Sedat Peker’e silah ruhsatı verdiği iddiasıyla soruşturma geçirdi) ile buluşan Küçük soruşturmayı yürüten polisler tarafından gizli bir şekilde görüntülendi.

Küçük’ün hesabında “Büyük” hareketler!
Ergenekon iddianamesi’in 441 klasörlük ekinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’ndan (BDDK) alınan mali belgeler de yer aldı.

Peker’den Küçük’e
Veli Küçük’ün 2001 ile 2004 yılı arasındaki banka hesap hareketlerini ayrıntılı bir şekilde mercek altına alan BDDK, 2001 yılında Veli Küçük’ün hesabına yatırılan 25.770 YTL’nin suç örgütü lideri Sedat Peker kaynaklı olduğunu tespit etti. Küçük’e, Öz Uslukol Makina tarafından yatırılan 27.800 YTL de “dikkat çekici” bulundu.

1.5 milyon YTL
Avukat Kemal Kerinçsiz’in, 2004-2008 yılları arasındaki banka hesaplarında 1.5 milyon YTL’lik hesap hareketleri tespit edildi. Raporda Kerinçsiz’e bu parayı yatıranların neden isim belirtmediğinin “kuşku” yarattığı vurgusu da yapıldı.

Aydınlık’taki para
2005’te İşçi Partisi, Aydınlık Dergisi ve Ulusal Kanal aracılığıyla Irak’taki Telefar kentine yardım kampanyası başlatılmıştı. Yardım amaçlı toplanan paraların Telafer’e gönderilmediği ve aradan 3 yıl geçmesine rağmen bu paranın hâlâ Aydınlık Dergisi’nin kurumsal hesaplarında tutulduğu tespit edildi.

Tekin’in hesabı
BDDK uzmanlarının hesaplarında “olağan olmayan işlem hareketi” tespit ettiği diğer isimler de Ergenekon tutuklusu emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin, emekli binbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk, Erkut Ersoy ve Emin Caner Yiğit’ti.