BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,95
HABER /  GÜNCEL

Savcı Öz rüyalarına kadar girdi

Ergenekon tutuklusu Albay, Savcı Öz'ü rüyasında gördü ve hemen kaleme davrandı. İşte o rüyanın tarifi;

Abone ol

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Kuvayi Milliye Derneği Başkanı emekli Albay Fikri Karadağ, cezaevindeyken Savcı Zekeriya Öz'ü rüyasında görmüş.

Tekirdağ F Tipi Kapalı Cezaevi'nden Savcı Öz'e 9 Mart 2008 tarihinde bir mektup yazan Karadağ, gördüğü bir rüyada hesap gününde olduğunu ve sorguya çekildiğini anlatıyor. Karadağ, cuma namazlarından bazılarını neden kılmadığı sorusunun yöneltildiği anda Öz'ü zincirler içinde gördüğünü dile getiriyor. Karadağ mektubuna, "Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi dosdoğru kullarının, hükmettiği zaman, Allah rızası için, adalet ile hükmedenlerin üzerine olsun." diye başlıyor. Ardından 'Muhterem savcı bey' diyerek rüyayı anlatıyor:

"Size 5/6 Mart 2008 gecesi görmüş olduğum rüyamı arz etmek zorunda bırakıldığım için, beni mazur görmenizi istirham ediyorum. Zira, devam eden üç gecede de sizi haberdar etmem konusunda ısrarla ikaz edildim. Rüyamda, "Hesap günü bütün insanlar toplanmışlar, sıra bana geldiğinde, şükürler olsun, defterimiz sağımızdan, nurumuz da önümüzden tecelli ettirildi. Yalnız, bana bazı cuma namazlarımın eksik olduğu, neden ihmal ettiğim sorulduğu anda, sizi karşımda, boynunuzda bukağılarla ve zincirlere vurulmuş halde gördüm ve sebebinin tutuklu bulunduğum zamanlara denk geldiğini söylediler. 'İşte kılamadığın cuma namazlarının günahı bu şahıstır' dediler. Ben size hakkımı helal etmek istedimse de gelen buyrukta aynen şöyle denildi: 'O, Yüce Allah'ın Hakk ve Hakim sıfatlarını taşıyan hakimlik görevini, Allah rızasını gözeterek değil, kendi ikbalini gözeterek adaletli kullanmadı. Mazlumların ahını aldı. O hesabı kesinleşenlerdendir.' İster inanın ister inanmayın aynen böyle işte."

Karadağ mektubunun devamında Savcı Öz'e bazı tavsiyelerde bulunuyor. Rüyayı savcıya ulaştırmasında bir hikmet olduğunu belirten Karadağ, "Pek Muhterem savcı bey, Yüce Allah sizi affetmek ve tövbenizi kabul etmek için bunu yaptırmış olabilir inşallah. Benim size tavsiyem, eğer yaptığınız hatalar ve aldığınız ahlar varsa, bu kişilerin hepsinden de helallik almanız ve helalleşmenizdir. Takdir sizindir. Şu anda kutsal bir vazifeyi yapmış gibi kendimi huzurlu hissediyorum."

Mühenna Kahveci/Zaman