BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.411,42
HABER /  GÜNCEL

İlhan Selçuk yazarını paylamış!

Bir gazete düşünün yazarları birbirlerinin arkasından konuşuyor, patron ise bir yazarı hakkında olmadık şeyler söylüyor!

Abone ol Türkiye'yi sarsan Ergenekon davasının ek iddianamesinde ilginç telefon görüşmeleri dikkat çekiyor. 'Örgütün kurucusu ve yöneticisi olmak ve yazılarıyla halkı isyana teşvik etmek'le suçlanan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, aynı gazetenin yazarı Hikmet Çetinkaya'yla ilgili "Hikmet normal değil" değerlendirmesini yapıyor.

Selçuk, Turgay Ciner'le görüşmeye gideceği dönemde, Ciner hakkında yazı yazan Çetinkaya'yı eleştirerek, "Bu çocuk çıldırdı yav! Ne yapmak istiyor, çok tuhaflaşmaya başladı bu bizimki..'' ifadelerini kullanıyor. Ek delillerde İlhan Selçuk'un yaptığı konuşmalarda gazetenin yazarı Hikmet Çetinkaya ile ilgili görüşler de bulunuyor. Selçuk'un gazetenin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız'la yaptığı görüşme özetle şöyle:

Selçuk: Yav bu Hikmet'in yazısı hiç şık olmadı ya. Bana söyleseydin erteletirdim yani bu çocuk çıldırdı yav

Yıldız: Yav Hikmet'i biliyorlar abi yazsın birşey olmaz

Selçuk: Ya bir şık nezaket var yav ne yapmak istiyor yani çok tuhaflaşmaya başladı bu bizimki

Yıldız: Çıkarsan ayrı bir dert

Selçuk: Hayır bana söyleseydin ben hallederdim birşey kendisiyle de konuşurdum. Hikmetçiğim derdim yaptığın hiç hoş değil yani. Hayır şimdi yemeğe gidiyoruz ya adamla falan filan. Bir noktada ben Hikmet'le adam olmaz diye konuşmuyorum. Ama artık kaçınılmaz oldu galiba. Zam diyor benden fazla para alıyor.

Dengesiz bir adam, herkesin bir sabrı var
Selçuk: Zam yaptık ee gidiyor aşağıda yine kavga ediyor. Yani iyi güzel hasta masta ama yani bir noktada da insanın bir sabrı var yani.

Yıldız:: Bak bir denge yok abi. Onu görüyorsunuz yani denge denge yok.

Selçuk: Hoş olmadı yani adama karşı mahcup olacağız şimdi hoş olmadı neyse gidelim bakalım.

Selçuk'un Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ile yaptığı telefon görüşmesinin dökümü özetle şöyle;
Selçuk:
(Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız'ı kastederek) İşte diyoruz ki o da geçer falan. Onu öyle şey yapıyorum çok da sıkıştırmıyorum. Efendim şu oluyor bu oluyor fakat Hikmet konusunda da İbrahim çok pasif herhalde. İşte Hikmet abisi falan biraz da çekiniyor mekiniyor. Ama Hikmet de normal değil yani, olay bu.

Balbay: Normal değil.

Selçuk: Manzara bu şimdi. Yani onu da pek fazla kırmak istemiyorum ama aşağıda hoş değil gazetenin idari tarafına gidip bağırıp çağırması hoş değil. Ya da geçen gün Hatice Tuncer'e de bağırmış çağırmış falan. Bu İzmir dede çok bağırıp çağırırdı

Balbay: Öyleydi abi o zamanlar.

Selçuk: Evet ne yapalım nazını çekeceğiz.

Balbay: Tülay'ı bayağı ağlatırdı abi.