BIST 10.793
DOLAR 32,23
EURO 34,87
ALTIN 2.414,49
HABER /  GÜNCEL

Yağmurdan sonra güneş

İstanbul'da yağışlı hava akşam saatlerinde etkisini yitirecek. Yarından itibaren hava sıcaklıkları yükselcek...

Abone ol

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul ve çevresinin Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisinde bulunduğunu belirterek, yağışlı havanın akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceğinin tahmin edildiğini söyledi.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, İstanbul’u etkisi altına alan yağışlı havayı değerlendirdi.

Yağışların özellikle İstanbul’un kuzeyinde daha kuvvetli olarak görüldüğünü ifade eden Yıldırım, "İstanbul ve çevresi Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisinde bulunuyor" dedi.

Yıldırım, metre kareye düşen yağış miktarının ise saat 12.00 itibariyle Bakırköy’de 1.4, Şile’de 2.8, Göztepe’de 3.0, Kilyos’ta 15.3 ve Sarıyer’de 22.2 kilogram olarak ölçüldüğünü söyledi.

"Yağışlı havanın bugün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir" diyen Yıldırım, hava sıcaklıklarının da Cuma gününden itibaren hissedilir derecede artmasının (6-8 derece)beklendiğini kaydetti.

Yıldırım, havanın perşembe günü parçalı az bulutlu, en yüksek sıcaklığın 18 derece, cuma günü az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklığın 21 derece, cumartesi günü de az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklığın 26 derece, pazar günü ise parçalı bulutlu, zaman zaman çok bulutlu ve en yüksek sıcaklığın da 28 derece olacağının tahmin edildiğini bildirdi.