BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yağmur seraları göle çevirdi

Uşak’ın Banaz ilçesinde iki gündür etkili olan sağanak yağmur nedeniyle çok sayıda sera sular altında kaldı.

Abone ol

Murat Dağı eteklerinden gelen Banaz Çayı kolu köylülerin banka kredileri ile kurduğu seraları göle çevirdi.

Uşak’ın Banaz ilçesinde iki gündür devam eden ancak dün gece etkisini arttıran sağanak yağmur, bazı köylerdeki yüzlerce dönüm tarım arazisini göle çevirdi. Su baskınları nedeniyle yaklaşık 500 serada sular altında kalırken köylüler devletten yardım beklediklerini dile getirdi. Aşırı yağışlar nedeniyle Murat Dağı’nın eteklerinden doğan Banaz çayının üç ayrı kolu köylülerin kredi ile kurduğu seraları göle çevirdi. Aşırı yağışlar nedeniyle Alaba köyünün üst tarafında bulunan ve dağ köylerine ulaşan köprünün de kısmen yıkılmasına neden oldu. Yetkililer su baskınları ile ilgili gerekli çalışmaların yapılacağını bildirdi.


DEVLETTEN DESTEK BEKLİYORUZ

Sağanak yağmur nedeniyle seraları su altında kalan Alaba Köyü sakinlerinden Özkan Acar, yaklaşık 400 dönüm arazinin su altında kaldığını köylünün kış aylarında tek geçimi olan seraların kullanılamaz hale geldiğini ifade ederek şunları söyledi; “İki gümdür yağmur yağışı var. Ancak dün gece sağanağa çevirince Banaz Çayı üç koldan tarım arazilerinin göle dönmesine neden oldu. Her serada yaklaşık 10 bin TL zarar var. Kış aylarında köyümüzün tek geçim kaynağı olan seralarımızın su altında kalması ile ne yapacağımızı şaşırdık. Devletin bize destek vermesini bekliyoruz”dedi.

Hatipler Köyü’nde ikamet eden ve serasının sular altında kaldığını ifade eden İsmail Arıkan ise 30 yıldır böyle bir yağışla karşılaşmadıklarını anlatarak bölgedeki yaklaşık bin dönüm tarım alanı ile 500 seranın zarar gördüğünü iddia etti. Köylünün seraları banka kredileri ile kurduğunu kaydeden Arıkan şöyle devam etti; “ 30 yıldır böyle kuvvetli bir yağmur görmedik. Bir çok evin bodrumu, tarım alanları ve seralarımız göle döndü. Seralarda pancar, ıspanak ve roka gibi otlar ekiliydi. Kış aylarında yaptığımız harcamaları bu ürünlerle karşılamayı amaçlamıştık. Sel bunları alıp götürdü. Biz banka kredilerini nasıl ödeyeceğimizi bilemiyoruz. Umutlarımız sel suları ile birlikte aktı gitti. Devlet açılım açılım diye sürekli doğu bölgesini destekleyip bizi görmüyor. Birazda bize açılım yapsınlar. Halimizi görüp bize destek versinler” dedi.

Öte yandan aşırı yağışlar nedeniyle Banaz Devlet Hastanesi’nin bodrum katına da su bastığı görevlilerin pompalarla hastanenin bodrum katına giren suları temizlediği öğrenildi. Meteoroloji, sağanak yağmurun yarın da devam edeceğini belirterek vatandaşları uyardı.