BIST 10.209
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.397,66
HABER /  GÜNCEL

Yağmur gidiyor sıcak geliyor

İstanbul'da yağmurlu hava kısa sürdü. Yarından itibaren sıcaklar dönüyor...

Abone ol

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yağışların, yarın öğle saatlerinden sonra İstanbul'u terk edeceğini bildirdi.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, İstanbul'u dünden bu yana etkisi altına alan yağışların ilin kuzeyinde yoğunlaştığını söyledi.

Yıldırım, ''Dünden itibaren bugün saat 15.00'e kadar metre kareye Bakırköy'de 7,1, Göztepe'de 8,9, Sarıyer'de 20,4, Samandıra'da 21, Pendik'te 27,5, Beykoz'da 37,2, Terkos'ta 45,4, Kilyos'ta 51,8 ve Şile'de 79,1 kilogram yağış düştü'' dedi.

İstanbul'un kuzey ilçelerinde daha yoğun yağış görüldüğüne işaret eden Yıldırım, özellikle baraj havzalarında daha yoğun olduğu görülen yağışların barajlar için oldukça faydalı olduğunun söylenebileceğini ifade etti.

Yıldırım, nem oranının da bugün yağışlar sırasında yüzde 90-100'e çıktığını, yağış olmadığında ise yüzde 55 civarına düştüğünü bildirdi.

Kentin Anadolu yakasında yağış ihtimalinin devam ettiğini dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

''Yağışlar, yarın öğle saatlerinden sonra İstanbul'u terk ediyor. Önümüzdeki perşembe gününden itibaren hava sıcaklıkları tekrar artmaya başlıyor. İstanbul'da perşembe, cuma ve cumartesi günleri yağış beklemiyoruz. Hava sıcaklıkları 3 gün artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Perşembe gününden itibaren nem oranı da yüzde 30-40 civarında görülecek. Bir süredir etkili olan poyraz da etkisini kaybederek hafifleyecek'' diye konuştu.