BIST 10.358
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.464,75
HABER /  GÜNCEL

İş dünyası memnun

Gül'ün seçilmesi iş dünyasında olumlu karşılandı. Özellikle de Kayseri'de..

Abone ol

Kayseri Milletvekili Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesi, Kayseri'de sevinçle karşılandı.

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları, sanayici ve iş
adamları Abdullah Gül'ün 11'inci Cumhurbaşkanı seçilmesini memnuniyetle
karşıladıklarını bildirdiler.

SİNAN AYGÜN SEVİNDİ

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, demokrasinin tecelli ettiğini ve demokrasinin çalıştığını belirtirken, ''Bundan sonra Sayın Gül, Türkiye'nin cumhurbaşkanı, 73 milyonun cumhurbaşkanı olmuştur.
73 milyonu kucaklaması lazım'' dedi.

HALKIN İRADESİ TECELLİ ETTİ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ömer Bolat, AK Parti Kayseri Milletvekili ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün 11. Cumhurbaşkanı seçilmesini değerlendirirken, ''Türkiye Cumhuriyetinin 11. Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül'ün, bugüne kadar devlet kademelerinde üstlendiği zor görevlerde sergilediği başarılı performansı Cumhurbaşkanlığında da sürdüreceğine eminiz'' dedi.

Bolat, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanlığı seçiminde halkın iradesinin tecelli ettiğini belirterek, ''Türk demokrasisi adına tarihi ve çok önemli bir kazanç olan bu seçimde başarı, hiç şüphesiz TBMM'nindir'' görüşünü aktardı.

EN İŞİ ŞEKİLDE TEMSİL EDER

Türkiye Genç İş adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Hazim Sesli, Türkiye'nin özleminin anayasaya bağlı, laik ve çağdaş bir hukuk devletinin varlığının korunmasıdır olduğunu belirterek, ''Bu hedef doğrultusunda görev yapacağına inandığımız Abdullah Gül'ün, ülkemizi en üst düzeyde, en iyi şekilde temsil edeceği kanaatindeyiz'' dedi.

GÜL İŞ DÜNYASININ YANINDA

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesinin, iş dünyası için büyük bir şans olduğunu belirterek, ''Yabancı devlet adamlarının kendi iş adamlarına sağladıkları katkılar herkesin malumudur. Sayın Gül de her zaman iş
dünyasını yanında olmuştur ve bundan sonra da olacaktır'' ifadesini kullandı.
Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları, sanayici ve iş
adamları Abdullah Gül'ün 11'inci Cumhurbaşkanı seçilmesini memnuniyetle
karşıladıklarını bildirdiler.

BOYDAK SEVİNÇLİ

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, hemşehrileri Gül'ün
cumhurbaşkanı olmasının kendilerini memnun ettiğini belirterek, ''Yeni
cumhurbaşkanımız Türkiye'ye hayırlı olsun. Hemşehrimizin cumhurbaşkanı olması, bizleri memnun ediyor. Bu makamın hakkını verecek bir hemşehrimiz olmasından gururluyuz. İş dünyası da sevinçli. Çünkü sayın Gül, sanayici ve iş adamlarıyla yakından ilgilenip, sorunlarının çözümü konusunda elinden geleni zaten yapmıştı. İş adamlarımızın yurt dışında rekabette avantaj elde ettiğine inanıyorum'' dedi.

BİÇİLMİŞ KAFTAN

Genç Sanayici ve İş Adamları Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ömer Dengiz de, ''Abdullah Gül'ün, bu makam için biçilmiş kaftan'' olduğunu belirterek, vatana millete hayırlı olmasını diledi. Gül'ün bu görevi layığı ile yapacağından hiç şüphelerinin olmadığını ifade eden Dengiz, Türkiye'nin bugünden itibaren yeni bir ivme kazandığını söyledi.

GÜL'E AFİŞLİ DESTEK

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Şaban
Çopuroğlu ise kendisinin yurt dışında olduğunu belirterek, ''Burada Türk
arkadaşlar Gül'ün cumhurbaşkanı olmasını sevinçle karşılıyor. Daha önce Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığına pankartlı destek vermiştik. Şimdi de bastırdığımız bin 500 afişi iş yerlerine asacağız. Ayrıca 3 büyük boy afişi de kentin değişik noktalarına asacağız. Milletimize hayırlar getirsin, iş dünyasının gözü aydın'' diye konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN DESTEK

Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesini
değerlendirirken, ''Reel sektörün hızla büyüdüğü bu dönemde, ekonomik gelişim sürecinin sürdürülebilir kılınması ve AB'ye tam üyelik hedefinden şaşmadan ilerlenmesi yönündeki girişimleri, cumhurbaşkanlığı makamında da
destekleyeceğinizden eminiz'' dedi.

EKONOMİYE YANSIMASI İYİ OLACAK

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İlhami Kesen, Cumhurbaşkanı seçiminin tamamlanmış olmasının ekonomiye iyi yansıması
temennisinde bulundu.  Kesen, AA muhabirine yaptığı açıklamada Abdullah Gül'ün 11. Cumhurbaşkanı seçilmesiyle tamamlanan sürecin, ekonomiye iyi yansımaları olacağını beklediklerini söyledi.