BIST 10.338
DOLAR 32,22
EURO 34,76
ALTIN 2.457,18
HABER /  POLİTİKA

Gül ailesinden ilk tepkiler

Gül'ün baba ocağında büyük sevinç var. Ailesinden ilk açıklamalar geldi...

Abone ol

11. Cumhurbaşkanı seçilen Kayseri Milletvekili Abdullah Gül'ün baba ocağında büyük sevinç var. Baba Ahmet Hamdi Gül ve annesi Adeviye Gül oğullarının cumhurbaşkanı seçilmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Baba Ahmet Hamdi Gül: " Seviniyoruz, onun için dua ediyoruz. Seçimden sonraki durumu daha iyi oldu. Çünkü destek sayısı önceki duruma göre çok daha yüksek oldu. Oğlum herkesi kucaklayacaktır" diye konuştu.

Abdullah Gül’ün kardeşi Macit Gül: "Ağabeyinin cumhurbaşkanlığının millete ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni eden Gül, şöyle devam etti: "Aile olarak biz hep millete hayırlı işler yapsın diye dua ederdik.
Sevinçliyiz, ağabeyim cumhurbaşkanı oldu. Ancak cumhurbaşkanlığı makamının sorumluluğu ve vebali çok ağırdır. Bunun farkındayız. Bu sebeple sevincimiz de ölçülü olmak zorunda. Ağabeyim herkesi kucaklayacaktır. Zaten siyasi hayatı boyunca da herkesle iyi bir diyalog kurmuş, her kesimin takdirini kazanmıştı. Ayrımcılık kesinlikle yapmayacaktır"

Abdullah Gül’ün amcası Mahmut Gül: "Abdullah Gül, çocukluğunda ve gençliğinde hep çevresiyle uyum içerisinde olmuştur. Kendisinin sevdiğim en iyi yönü, inanmadığı bir işe girmez. Abdullah, bu kararlı tutumu ve çalışkanlığıyla çevresine örnek olmuştur. Cumhurbaşkanı’nın yapması gereken görevleri ne ise onu yapar. Başladığı bir işi sonuna kadar takip eder, yarım bırakmaz. Seçildiği makamın hakkını verecektir."