BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Yağışlar ne kadar sürecek ?

Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü görevli Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, sahalarında bulunan Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya’...

Abone ol

Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü görevli Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, sahalarında bulunan Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya’da görülen yer yer sağanak yağışların 1 hafta daha süreceğinin tahmin edildiğini söyledi.
Tarınç, bölgenin, geçtiğimiz hafta başından bu yana bahar mevsimine uygun olarak gök gürültülü sağanak şeklindeki kararsızlık yağışlarının etkisinde bulunduğunu hatırlatarak, mayıs ayı içerisinde bölgenin büyük bölümünde uzun yıllar yağış ortalamalarına yakın yağışlar meydana geldiğine dikkat çekti.
İçinde bulunduğumuz haftaya ilişkin hava tahminlerini açıklayan Tarınç, “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre gök gürültülü sağanak yağışların bugün de Bursa ve Bilecik çevrelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere bölge genelinde devam edeceği beklenmektedir. Yarın bölgemiz genelinin akşam saatlerine kadar çok bulutlu olarak geçmesini, akşam saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına girmesini bekliyoruz. Çarşamba gününden itibaren ise tüm bölgemizde kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi beklenmektedir. Hafta başına kadar bölgemizde yağışlar aralıklarla devam edecek. Rüzgarlar Kuzey ve Batı Yönlerden orta kuvvette yağış anlarında ise yer yer kuvvetlice esecek” dedi.

ANİ SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT
Tarınç, yağışla birlikte yaşanabilecek olumsuz durumlara da değinerek, şu uyarılarda bulundu:
“Bu mevsimde meydana gelen yağışların yerel olarak etkili olduğu ve kısa sürede fazla miktar bırakabildiği, dolu yağışı ile birlikte yıldırım, ani sel, su baskınları ve kısa süreli fırtınalara sebep olabileceği için dikkatli ve tedbirli olunması tavsiye edilmektedir.”
Tarınç, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 1-3 derece altında seyretmesinin beklendiğini de sözlerine ekledi.
(İHA)