BIST 9.770
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.432,25
HABER /  GÜNCEL

Yağışlar ne kadar sürecek?

Batı kesimler serin ve yağışlı havanın etkisine girdi. Serin hava koşulları 3 gün sürecek. Sıcaklıklar Haziran ayı ortalamasının 4 derece altına indi. Doğu’da ise güneşli günler yaşanıyor. Sıcaklıklar hafta sonu 5 derece daha artacak.

Abone ol

İstanbul 3 günü sonbahardan kalma rüzgarlı, serin ve yerel sağanakların olduğu bir havada geçecek. Sıcaklık 24-25 derece. Ankara'da yaz yağmurları var ve sıcaklık 27 derece.

İzmir'de ise yarın sağanaklar kuvvetli yağacak. Sıcaklık karayelle 26 dereceye inecek. Marmara genelinde etkili olan sağanaklar yarın özellikle Trakya ve Çanakkale civarında çok daha şiddetli yağacak. Yağış esnasında yıldırım riski de var. Sert poyrazla sıcaklıklar 25 derecenin altına iniyor.

İç Anadolu'da yarın gündüz Eskişehir, akşama doğru Çankırı, Yozgat, Kayseri civarında yağış bekleniyor. Cuma günü sıcaklıklar düşüşe geçecek.

Ege de yağışlı ve serin havanın etkisine girdi. Sağanakların özellikle yarın akşam üstü Edremit Körfezi, Manisa, Uşak ve Kütahya arasına kuvvetli yağması bekleniyorAkdeniz'de hava az bulutlu, Antalya ve Mersin boyunca lodosla yüzde 70'e çıkan nem oranı havayı bunaltıcı kılıyor. Hissedilen sıcaklık gölgede 35-36 derece. Sadece Antalya'nın batısı ve Isparta dolaylarında yağış olabilir.

GÜNEYDOĞU GÜNEŞLİ

Güneydoğu'da ise gökyüzü güneşli, sıcaklık yükselişini sürdürüyor.

Doğu Anadolu'da hava hiç olmadığı kadar güneşli ve uzun süre yağış beklenmiyor. Sıcaklık hafta sonu 5 derece daha artacak.

Karadeniz'in batısında Bolu - Zonguldak - Kastamonu, Sinop dolayları 3 gün boyunca kuvvetli yaz sağanaklarının etkisinde kalacak. Doğu Karadeniz'de ise önemli bir yağış yok, hava güneşli.