BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
HABER /  DÜNYA

Arınç, medya temsilcilerini kabul etti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’yi ziyaret eden Bosna Hersek’in Boşnak, Sırp ve Hırvat medyasının üst düzey yöneticilerini kabul e...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’yi ziyaret eden Bosna Hersek’in Boşnak, Sırp ve Hırvat medyasının üst düzey yöneticilerini kabul etti.
Başbakanlık’ta gerçekleşen ziyarette Bosna Hersek’te yayın yapan medya kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Arınç, “Balkan ülkeleri ile Türkiye’nin geçmişten bu yana çok yakın tarihi ilişkileri var. Coğrafyamızın birbirine çok yakın olması bir tarafa tarih, kültür beraberliğimiz var, aynı topraklarda birlikte yaşamışlığımız var. Bütün bunları hatırladığımız zaman bizim Balkan insanları ile ayrıca çok köklü ilişkilerimizin olduğunu söylemeliyim. Balkan savaşlarının 100. yılını yaşadığımız günlerdeyiz. Bu acı olaylar hatırlanacak gibi değil ama şüphesiz tarihimizde Balkan savaşlarının önemli bir yeri var. Biz geçmişten ibret alan, geçmişi tahlil eden, geçmişteki çekişmeleri, kavgaları çatışmaları bugün yaşamak istemeyen bir düşünceye sahibiz. Bugün tek amacımız var, o da barış huzur ve sükûndur. Bütün ülkelerin toprak bütünlüğüne, siyasi egemenliğine saygılıyız. Türkiye olarak her biri ile ciddi ve dürüst ilişkiler kurmak istiyoruz. Ciddi ve dürüst ilişkiler kurmak hükümetler arası olabilir, parlamentolar arası olabilir, halktan halka da olabilir, medya aracılığıyla da olabilir. Özellikle dünyada yaşanan pek çok olayda medyanın objektif, dürüst ama çok hızlı haberlere ihtiyacı var. Bunu sağlamak için önemli kuruluşlar dünyada görev yapıyorlar. Bazen dezenformasyon amaçlı, bazen bilgi kirliliğine yol açan haberlerin nelere mal olduğunu geçmişte gördük, bugün de yaşayabiliyoruz” dedi.
Arınç, konuk gazetecilerin sorularını basına kapalı olarak yanıtladı.